Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview - Τέλος εποχής για ΣΥΡΙΖΑ, «κλειδώνει» την 5η θέση με 6,6% - Ο «κανένας» καταλληλότερος πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση Interview - Τέλος εποχής για ΣΥΡΙΖΑ, «κλειδώνει» την 5η θέση με 6,6% - Ο «κανένας» καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Στην 5η θέση, πίσω από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, παγιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ παραχωρώντας τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, η κοινή γνώμη δείχνει και μια… αποστροφή στις ηγεσίες των κομμάτων, με αποτέλεσμα ο «κανένας» να παραμένει ο καταλληλότερες πρωθυπουργός. Όπως προκύπτει, δηλαδή, παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κινείται χωρίς αντίπαλο (μέχρι πρότινος το ΠΑΣΟΚ ασχολούταν με τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση), δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την αποδοχή.

Αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ

Πιο αναλυτκά, με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε περιδίνηση, ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά στο ΠΑΣΟΚ, που παραμένει στη δεύτερη θέση μετά τη ΝΔ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στην ερώτηση «αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε» οι ψηφοφόροι απαντούν:
ΝΔ: 25%
ΠΑΣΟΚ: 13,1%
ΚΚΕ: 8%
Ελληνική Λύση: 7,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,6%
Φωνή Λογικής: 6%
ΝΙΚΗ: 4,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,8%
ΜέΡΑ 25: 3,5%
Νέα Αριστερά: 3%.
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 19,5%.

pinakas.png

Το 47% ψηφίζει τον… κανέναν για πρωθυπουργό

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση: «Μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ανδρουλάκη, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό;» το 47% απάντησε «κανέναν», το 38% επέλεξε τον κ. Μητσοτάκη και το 15% τον κ. Ανδρουλάκη.

pinakas1.png

pinakas2.png

Όλοι θέλουν… Κασσελάκη

Εν αναμονή της διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, της περαιτέρω διάσπασης του κόμματος και του «plan B» για τη δημιουργία δικό του φορέα από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ο έκπτωτος πρόεδρος συνεχίζει να εμφανίζεται ως επικρατέστερος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στο σύνολο της κοινής γνώμης, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 31,4%, ακολουθεί ο «Κανένας» με 21,9%, ενώ τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 21,2%. Ακολουθεί με σχεδόν δέκα μονάδες απόσταση ο Παύλος Πολάκης με 12,1%.

pinakas3.png

Τον Στέφανο Κασσελάκη θέλουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί ο κ. Φάμελλος με διπλάσια προς τα κάτω διαφορά (22,9%) και ο κ. Πολάκης με 11,9%.
pinakas4.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης