Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ 5/11: Oι ψήφοι των Αμερικανών που ζουν στο εξωτερικό, μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα

Εκλογές ΗΠΑ 5/11: Oι ψήφοι των Αμερικανών που ζουν στο εξωτερικό, μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την κατάργηση του κανόνα που επιτρέπει στους Αμερικανούς που δεν έχουν ζήσει στις ΗΠΑ, να συμμετέχουν στην ψηφοφορία
Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι των ΗΠΑ ανταγωνίζονται σκληρά για τις ψήφους των Αμερικανών που ζουν στο εξωτερικό.
Η οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος, Democrats Abroad, παρέχει διαβουλεύσεις σε Αμερικανούς πολίτες σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.
Αντίστοιχα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει μια οργάνωση με την ονομασία Republicans Overseas, η οποία διαφημίζει την υπόσχεση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Trump να τερματίσει τη διπλή φορολόγηση για τους ψηφοφόρους στο εξωτερικό, αναφέρει το Vedomosti.

Θα κρίνουν το αποτέλεσμα;

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμφιλεγόμενες πολιτείες, οι οποίες συχνά καθορίζουν τον νικητή των προεδρικών εκλογών, δρομολογούν δικαστικές διαδικασίες για την αλλαγή των κανόνων για την παράδοση και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από το εξωτερικό.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την κατάργηση του κανόνα που επιτρέπει στους Αμερικανούς που δεν έχουν ζήσει στις ΗΠΑ, να συμμετέχουν στην ψηφοφορία.
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Βοήθειας για την Ψηφοφορία, έως και 2,8 εκατομμύρια από τα 4,4 εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούσαν να ψηφίσουν.
Ωστόσο, οι ψηφοφόροι αυτοί είναι γενικά ανενεργοί για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι η περίπλοκη διαδικασία απόκτησης και αποστολής ψηφοδελτίων.
Μόνο το 7,8% των εν λόγω ψηφοφόρων ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές του 2022.
Παρ' όλα αυτά, σε ένα σενάριο όπου υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ του Donald Trump και της Kamala Harris σε εθνικό επίπεδο, οι ψήφοι των Αμερικανών στο εξωτερικό μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Στηρίζουν Δημοκρατικούς

Σύμφωνα με το The Hill, οι Αμερικανοί στο εξωτερικό τείνουν να ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς.
Πολλοί Αμερικανοί υπήκοοι που ζουν στην Ευρώπη συμπαθούν το Δημοκρατικό Κόμμα επειδή ευνοούν την υιοθέτηση ορισμένων ευρωπαϊκών πρακτικών από τις ΗΠΑ, εξήγησε ο Pavel Dubravsky, επικεφαλής της Dubravsky Consulting.
Συγκεκριμένα, η στάση των Δημοκρατικών στο κρατικό σύστημα υγείας, η θέσπιση νέων περιβαλλοντικών κανόνων και η πράσινη ενέργεια τους αρέσει.
Η πλειονότητα των Αμερικανών που ψηφίζουν στο εξωτερικό είναι μέλη του στρατού, καθώς τείνουν να ψηφίζουν πιο πειθαρχημένα από τους απλούς πολίτες, σημείωσε ο Grigory Yarygin, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αμερικανικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.
Ο ειδικός τόνισε ότι ο αντίκτυπος αυτών των ψηφοφόρων θα εξαρτηθεί από την πολιτεία και την κομητεία όπου είναι εγγεγραμμένοι.
«Εάν υπάρχει ασήμαντη διαφορά μεταξύ των υποψηφίων σε μια συγκεκριμένη πολιτεία, τότε οι ψήφοι των Αμερικανών στο εξωτερικό μπορεί να είναι κρίσιμες», δήλωσε ο Yarygin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης