Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στο... διάστημα; Η Ρωσία εντόπισε 20 «περίεργα» αντικείμενα κοντά σε δορυφόρο των ΗΠΑ

Τι συμβαίνει στο... διάστημα; Η Ρωσία εντόπισε 20 «περίεργα» αντικείμενα κοντά σε δορυφόρο των ΗΠΑ
Τα αντικείμενα εμφανίστηκαν σε τροχιά στις 20 Οκτωβρίου και πιθανότατα σχετίζονται με το γεγονός που προκάλεσε την κατάρρευση του δορυφόρου
Το ρωσικό σύστημα διαστημικής επιτήρησης εντόπισε περίπου 20 άγνωστα αντικείμενα σε τροχιά σε άμεση γειτνίαση με τον αμερικανικό δορυφόρο Intelsat-33e, ο οποίος παρουσίασε δυσλειτουργία στις 19 Οκτωβρίου, ανέφερε πηγή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos στις 21 Οκτωβρίου.
Τα αντικείμενα εμφανίστηκαν σε τροχιά στις 20 Οκτωβρίου και πιθανότατα σχετίζονται με το γεγονός που προκάλεσε την κατάρρευση του δορυφόρου.
Υπάρχουν επίσης ρωσικοί δορυφόροι κοντά στην τροχιά του δορυφόρου Intelsat-33e, όπως οι Express-MT1, Yamal-402 και Express-AM6.
Η ρωσική πλευρά παρακολουθεί την κατάσταση, σημειώνοντας ότι η εμφάνιση άγνωστων αντικειμένων μπορεί να είναι συνέπεια ατυχήματος ή αστοχίας που συνέβη με τον αμερικανικό δορυφόρο την προηγούμενη μέρα.
Σύμφωνα με το SpaceNews, η Intelsat, η οποία εκμεταλλεύεται το Intelsat-33e, είπε ότι η αποτυχία του δορυφόρου προκλήθηκε από την απώλεια της κύριας πηγής τροφοδοσίας του, η οποία οδήγησε στην πλήρη διακοπή λειτουργίας του. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ της Intelsat και της Boeing, του κατασκευαστή του δορυφόρου, σχετικά με τη δυνατότητα επισκευής του. Ωστόσο, η Boeing είπε ότι δεν είναι πλέον δυνατή η επαναφορά του δορυφόρου σε κατάσταση λειτουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης