Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσοφοβικό ντελίριο άνευ προηγουμένου στην Πολωνία: «Δεν αποκλείουμε την απέλαση του Ρώσου πρέσβη από τη χώρα»

Ρωσοφοβικό ντελίριο άνευ προηγουμένου στην Πολωνία: «Δεν αποκλείουμε την απέλαση του Ρώσου πρέσβη από τη χώρα»
Ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι πολωνικές αρχές δεν αποκλείουν μια την απέλαση του Ρώσου πρεσβευτή από τη χώρα στο μέλλον
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας δεν προτίθεται προς το παρόν να απελάσει τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergei Andreev, από τη χώρα, όπως τόνισε Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Radoslaw Sikorski.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι πολωνικές αρχές δεν αποκλείουν μια τέτοια εξέλιξη στο μέλλον.
Ο Sikorski εξέφρασε την άποψη ότι, σε περίπτωση απέλασης του Ρώσου πρέσβη από την Πολωνία, η Ρωσία θα μπορούσε να λάβει αντίστοιχα αντίμετρα.
«Αν απελαύναμε τον πρέσβη, θα έκαναν το ίδιο. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί», δήλωσε ο Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών στο εθνικό τηλεοπτικό κανάλι TVP Info.
Νωρίτερα, ο Sikorski είχε επίσης δηλώσει ότι το πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να κλείσει το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Πόζναν.
Διευκρινίστηκε ότι όλο το προσωπικό της ρωσικής διπλωματικής αποστολής θα απελαθεί από το έδαφος της Πολωνίας στο άμεσο μέλλον.
Υπανθυμίζεται ότι ήδη από τα μέσα του 2023 η Πολωνία είχε επιβάλει περιορισμό στην ελεύθερη μετακίνηση των Ρώσων διπλωματών στα εδάφη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης