Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτος στόχος του Ισραήλ στο Ιράν, οι ρωσικοί S-400 που είχε παραλάβει η Τεχεράνη από την Ρωσία

Πρώτος στόχος του Ισραήλ στο Ιράν, οι ρωσικοί S-400 που είχε παραλάβει η Τεχεράνη από την Ρωσία
Ένα πλήγμα στα υπερσύγχρονα ρωσικά συστήματα αεράμυνας ήταν ο πρώτος στόχος των ισραηλινών επιδρομών!
Με το πρώτο φως της ημέρας να αποκαλύπτει το εύρος του ισραηλινού χτυπήματος στο ιρανικό έδαφος, πληροφορίες του Sky News Arabia αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί είχαν ως πρώτο στόχο κατά τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς τους τα υπερσύγχρονα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 που είχε παραλάβει η Τεχεράνη από την Μόσχα... καθώς εκλαμβάνονται ως ιδιαίτερη απειλή από τις ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν ως στιγμής, δεν επλήγησαν οι ρωσικοί S-400, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα Κhordad και Βavar-313, τα οποία είναι αντίγραφα των S-300 και S-400 (κατά τους Ιρανούς).
Σημειώνεται ότι στις 6 Αυγούστου οι New York Times επικαλούμενοι Ρώσους αξιωματούχους, είχαν επιβεβαιώσει την μεταφορά των S-400 στο Ιράν, αλλά όχι πόσα συστήματα είχαν μεταφερθεί. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσης εάν το Ιράν κινητοποίησε τα συστήματα των S-400 στις αναχαιτίσεις των ισραηλινών βλημάτων ωστόσο υπάρχουν πολλές αναφορές ότι χρησιμοποιήθηκαν με αρκετά μεγάλη επιτυχία.
Πριν από λίγο τα ιρανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν ότι έχουν πληγεί δεκάδες στόχοι σε διάφορες πόλεις του Ιράν αλλά καμιά πυρηνική εγκατάσταση.
Ισχυρές εκρήξεις έχουν συγκλονίσει την Τεχεράνη, την πόλη Καράτζ (στην οποία βρίσκονται πυρηνικές εγκαταστάσεις), στα δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράν, στρατιωτικές βάσεις στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Τεχεράνης βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Σημειώνεται πως το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως “δεν έχει αναφερθεί πυρκαγιά ή έκρηξη” στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Τεχεράνης, ενώ το ισραηλινό Channel 12, πως το δεύτερο κύμα των ισραηλινών επιδρομών πραγματοποιήθηκε στην ανατολική Τεχεράνη και είχε ως στόχο μία μονάδα διοίκησης των Φρουρών της Επανάστασης.
Νωρίς το πρωί ακούστηκαν ακόμα έξι ισχυρές εκρήξεις σε περιοχές της Τεχεράνης, όπως ανέφερε ο παρουσιαστής της ιρανικής τηλεόρασης.
Το Ισραήλ δεν έπληξε πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, παρά μόνο στρατιωτικούς στόχους, διαμηνύοντας ότι θα κάνει “ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί το κράτος και τον λαό του”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης