Τελευταία Νέα
Διεθνή

Glenn Disen (Νορβηγός Καθηγητής): Απελπισμένος ο Zelensky, χωρίς στρατό, χωρίς «σχέδιο ειρήνης», χωρίς μέλλον

Glenn Disen (Νορβηγός Καθηγητής): Απελπισμένος ο Zelensky, χωρίς στρατό, χωρίς «σχέδιο ειρήνης», χωρίς μέλλον
Ο Disen πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία περνά στο τελικό στάδιο, όπως φαίνεται από την αύξηση των απωλειών μεταξύ των μονάδων των APU.
Λόγω της κατάρρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Volodymyr Zelensky βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απελπισία, έγραψε ο Glenn Disen πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Νορβηγίας, στο blog του Substack.
«Από τη στιγμή που, 
- ο ουκρανικός στρατός καταρρέει...
- την αποτυχία του «σχεδίου ειρήνης» και
- την απόρριψη έστω και πρόσκλησης εισόδου στο ΝΑΤΟ της χώρας του,
ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky φαίνεται να γίνεται όλο και πιο απελπισμένος, όπως αποδεικνύεται από την ομιλία του για πυρηνικά όπλα, είπε ο ειδικός.

Ο Disen πιστεύει επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία περνά στο τελικό στάδιο, όπως φαίνεται από την αύξηση των απωλειών μεταξύ των μονάδων των APU.

Την Πέμπτη, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πρόθεση του Volodymyr Zelensky να αναπτύξει ένα άλλο σχέδιο δράσης πριν από το τέλος του έτους, μετά την αποτυχία με το προηγούμενο «σχέδιο θέλησης της νίκης» και ίσως το κάνει αλλά ως ηττημένος δεν έχει πολλά περιθώρια αποδοχής του σχεδίου.
Νωρίτερα, ο Zelensky παρουσίασε στο ουκρανικό κοινοβούλιο το λεγόμενο «σχέδιο θέλησης».
Το έγγραφο περιλαμβάνει πέντε στοιχεία και τρεις μυστικές προσθήκες.
Ειδικότερα, η πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με επακόλουθη ένταξη, άρση των περιορισμών για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος και τοποθέτηση στην Ουκρανία «πακέτου πλήρους μη πυρηνικής αποτροπής» της Ρωσίας.
Ωστόσο, ούτε στη Δύση ούτε καν στην Ουκρανία το έγγραφο που υποβλήθηκε δεν προκάλεσε ενδιαφέρον.
Έτσι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Julianne Smith δήλωσε ρητά ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για την πρόσκληση της Ουκρανίας στη Συμμαχία βραχυπρόθεσμα, και στην Ουκρανία, ακόμη και σε εμβληματικούς πόρους προπαγάνδας, τα πιο συγκρατημένα σχόλια έμοιαζαν με προσβολές προς τον επικεφαλής της καθεστώς του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης