Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να διατηρήσουν το αρνητικό momentum – Στο επίκεντρο η ΕΤΕ

Χρηματιστήριο: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να διατηρήσουν το αρνητικό momentum – Στο επίκεντρο η ΕΤΕ
Το placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα πιθανότατα θα επηρεαστεί και αναμένεται ότι το πάνω όριο θα χαμηλώσει
Σχετικά Άρθρα
Η αύξηση της γεωπολιτικής έντασης μειώνει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου και οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες.
Η Ελλάδα επηρεάζεται σημαντικά από το γεωπολιτικό κίνδυνο και το ελληνικό χρηματιστήριο εκτιμάται από τους αναλυτές πως θα διατηρήσει το πτωτικό momentum.
Το placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα πιθανότατα θα επηρεαστεί και αναμένεται ότι το πάνω όριο θα χαμηλώσει.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος ολοκληρώνεται η διαδικασία και κλείνει το βιβλίο προσφορών.

Eurobank Equities
Περιμένουμε μικτό άνοιγμα σήμερα, λόγω της διάθεσης για αποφυγή ρίσκου, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται στη Μέση Ανατολή.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ένα προσεκτικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η Εθνική Τράπεζα θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής καθώς είναι η τελευταία μέρα της προσφοράς του ΤΧΣ.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το αρνητικό momentum θα συνεχιστεί καθώς ο γεωπολιτικός κίνδυνος έχει κλιμακωθεί λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Beta
Ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος εγείρει ανησυχίες που θέτουν τους επενδυτές στο περιθώριο, ενώ μια ασταθής συνεδρίαση αναμένεται να ακολουθήσει τις αμερικανικές και τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Κύκλος
Η υποχώρηση του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο στο 1,8% στην ευρωζώνη ώθησε ανοδικά τους δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές με το Γ.∆. στο Χ.Α. να συγχρονίζεται, με την υπερκάλυψη του placement στην Εθνική να είναι υψηλή. Όμως, η εμπλοκή του Ιράν στον πόλεμο με το Ισραήλ αναβάθμισε το γεωπολιτικό κίνδυνο προκαλώντας ολική ανατροπή στην κατεύθυνση των δεικτών. Στις 1430 μονάδες η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση για το Γ.∆. στο Χ.Α.

Depolas
Μικρή υποχώρηση καταγράφηκε χθες στο ΧΑ εν μέσω αρνητικού κλίματος στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες κυρίως λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων. Η εικόνα στο μέτωπο αυτό δεν δείχνει να βελτιώνεται ούτε σήμερα μετά και την πυραυλική επίθεση του Ιράν. Μια απότομη ευρύτερη κλιμάκωση στην περιοχή δεν θα αφήσει ανεπηρέαστες τις αγορές, ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι δυσδιάκριτο και σε τέτοιες περιπτώσεις οι αγορές συνήθως κινούνται αναλόγως μόνο αν υπάρξει γεγονός. Πάραυτα, αναμένουμε αυξημένες διακυμάνσεις στο εξωτερικό. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει το ποσοστό ανεργίας Αυγούστου στην Ευρωζώνη, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και την διαφορά θέσεων εργασίας ADP Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης