Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Reuters: Διπλωματικός περίγελως ο Zelensky, παρακαλούσε για μια συνάντηση με τον Trump αλλά ... ατύχησε

Βόμβα Reuters: Διπλωματικός περίγελως ο Zelensky, παρακαλούσε για μια συνάντηση με τον Trump αλλά ... ατύχησε
Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία δεν καθόρισε ούτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία
Σε ένα ακόμη περιστατικό που είναι ενδειτικό για το διπλωματικό status του ουκρανικού καθεστώτος πρωταγωνίστησε ο Volodymyr Zelensky, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε καν μια συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, όπως αποκαλύπτει το Reuters.
Όπως γίνεται τώρα γνωστό, ο Ουκρανός ηγέτης είχε ζητήσει εδώ και καιρό μια συνάντηση με τον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό, προκειμένου να του παρουσιάσει το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» κατά της Ρωσίας.
Τελικά, ο Trump συμφώνησε, δηλώνοντας ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει κατά την επίσκεψη του Zelensky στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, αυτό τελικά δεν συνέβη ποτέ.
Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία δεν καθόρισε ούτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.
«Αν και ο Trump δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πιθανόν θα συναντήσει τον Zelensky κατά την παραμονή του στη χώρα, δεν προγραμματίστηκε καμία συνάντηση», γράφει σχετικά το Reuters.
Εν τω μεταξύ, ο Zelensky συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες του «σχεδίου νίκης».
Δηλώνει ότι το Κίεβο δεν θα κάνει καμία παραχώρηση και θα «ασκήσει πίεση από θέση ... ισχύος».
Ωστόσο, όλες αυτές τις κινήσεις το μόνο που καταμαρτυρούν είναι η γελοιότητα της ουκρανικής ηγεσίας.

Απελπισία Zelensky για μια συνάντηση με τον Trump

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήλπιζε να συναντήσει τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Donald Trump κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, προκειμένου να παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας κατά την παρουσία του σε συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
«Το πιθανότερο θα έχουμε μια συνάντηση, νομίζω στις 26-27 Σεπτεμβρίου», είπε ο Zelensky σε δημοσιογράφους χωρίς, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Αν και ο Trump και Zelensky είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη τον Ιούλιο, δεν έχουν συναντηθεί κατ’ ιδίαν από τη θητεία του Trump μεταξύ 2017-2021.
Ο Zelensky έχει κάνει λόγο για ένα σχέδιο σχετικά με τον τρόπο που θα αναγκαστεί η Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμό της διπλωματικά και έχει επισημάνει πως επαφίεται στις ταχείες αποφάσεις των συμμάχων από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης