Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hezbollah: Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας απέναντι σε οποιοδήποτε πολεμικό σενάριο

Hezbollah: Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας απέναντι σε οποιοδήποτε πολεμικό σενάριο
Από το 2006 η Hezbollah προετοιμάζεται για μια πιθανή χερσαία εισβολή του Ισράηλ, όταν και η σιιτικη οργάνωση είχε επικρατήσει των ισραηλινών δυνάμεων
Η ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Hezbollah αντέδρασε στις απειλές του εκπροσώπου των IDF διαμηνύοντας ότι πρόκειται για έναν πόλεμο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Από το 2006 προετοιμάζεται για μια πιθανή χερσαία εισβολή του Ισράηλ, όταν και η σιιτικη οργάνωση είχε επικρατήσει των ισραηλινών δυνάμεων στον περίφημο πόλεμο των 34 ημερών.
Και πάντα έλεγε ότι είναι έτοιμη για κάθε σενάριο.
Άλλωστε, ο Sayyed Hassan Nasrallah, ο ηγέτης της σιιτικής οργάννωσης, ήταν πολύ ξεκάθαρος στην ομιλία του πριν από λίγες ημέρες, λέγοντας ότι εάν το Ισραήλ προσπαθήσει να βάλει μια εγκαθιδρύσει μια «γκρίζα ζώνη ασφαλείας» στο νότιο Λίβανο, θα αποτύχει με πάταγο.
Τις τελευταίες στιγμές, επισυνέβησαν στον Λίβανο τουλάχιστον δύο μεγάλοες αεροπορικές επιδρομές.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επικεντρωνόταν στην επαρχία Nabatieh.
Όλο το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν βάρβαρες αεροπορικές επιδρομές στην εν λόγω επαρχία όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του Al Jazeera Imra Khan.
Υπάρχουν δύο διαστάσεις των ισραηλινών επιθέσεων εν προκειμένω: Πρώτον, είναι οι επιθετικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται – αυτές που έχουν σχεδιαστεί για να χτυπήσουν τις υποδομές της Hezbollah.
Και μετά υπάρχουν οι αεροπορικές επιδρομές που γίνονται εν είδει αντιποίνων – κάθε φορά που ακούμε ένα μπαράζ ρουκετών της Hezbollah εξαπολύεται στο Ισραήλ, περίπου 15-20 λεπτά αργότερα, βλέπουμε μια αεροπορική επιδρομή σε αυτήν την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης