Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ στον αέρα – Το Ισραήλ ζήτησε από ιρανικό αεροσκάφος να γυρίσει πίσω – Υποψίες ότι είχε όπλα για Hezbollah

Θρίλερ στον αέρα – Το Ισραήλ ζήτησε από ιρανικό αεροσκάφος να γυρίσει πίσω – Υποψίες ότι είχε όπλα για Hezbollah
Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι η πτήση μετέφερε όπλα στη Hezbollah και ως εκ τούτου, οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) την προειδοποίησαν να γυρίσει
Ιρανικό αεροσκάφος έκανε αναστροφή πάνω από το Ιράκ μετά από ισραηλινή προειδοποίηση.
Αεροσκάφος της Qeshm Fars Air από την Τεχεράνη, με κατεύθυνση τον Λίβανο ή τη Συρία, πραγματοποίησε αναστροφή στον εναέριο χώρο του Ιράκ στις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία από ιστότοπους παρακολούθησης πτήσεων.
Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι η πτήση μετέφερε όπλα στη Hezbollah και ως εκ τούτου, οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) την προειδοποίησαν να γυρίσει.
Νωρίτερα οι IDF ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την προμήθεια όπλων από το Ιράν στη Hezbollah μέσω των συνόρων Λιβάνου-Συρίας.
Ως μέρος του αποκλεισμού, ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε όλα τα «στρατιωτικά» περάσματα στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας, συμπεριλαμβανομένης μιας υποτιθέμενης υπόγειας σήραγγας μήκους 3,5 χιλιομέτρων.
Επίσης χτύπησε τη συνοριακή διέλευση Masnaa ισχυριζόμενος ότι η Hezbollah άρχισε να τη χρησιμοποιεί. Αποκλεισμός στα αεροδρόμια

Επιπλέον προειδοποίησε ότι θα αποτρέψει κάθε προσπάθεια του Ιράν να μεταφέρει όπλα στη Hezbollah μέσω του πολιτικού διεθνούς αεροδρομίου Βηρυτού- Rafik Hariri.
Οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αυξήθηκαν απότομα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού η Τεχεράνη εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση εναντίον ισραηλινών στόχων ασφαλείας και στρατιωτικών.
Η επίθεση ήταν μια απάντηση στη δολοφονία του Ismail Haniyeh, ηγέτη του Κινήματος της Hamas στην Τεχεράνη τον περασμένο Ιούλιο, και στις πρόσφατες δολοφονίες του Γενικού Γραμματέα της Hezbollah, Hassan Nasrallah και του Ιρανού στρατηγού Abbas Nilforoushan στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε μετά την επίθεση, που σημειώθηκε την 1η Οκτωβρίου, ότι η Τεχεράνη έκανε «ένα μεγάλο λάθος» και «θα το πληρώσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης