Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης - Πιο επικίνδυνα και από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας - Ο Biden σπρώχνει…σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους

Εφιάλτης - Πιο επικίνδυνα και από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας - Ο Biden σπρώχνει…σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους
Η στρατηγική της κυβέρνησης Biden στη διαχείριση των συγκρούσεων σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος της καταστροφικής αποτυχίας»
Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται στο χείλος δύο μεγάλης κλίμακας συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, οι οποίες έχουν τη δυναμική να εξελιχθούν σε Παγκοσμίους Πολέμους κυρίως λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden.
Δημοσίευμα του Responsible Statecraft υποστηρίζει πως ο κόσμος βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα μεγάλων συγκρούσεων στις οποίες εμπλέκονται μεγάλες δυνάμεις και πιθανώς είναι αντιμέτωπος με μια πιο επικίνδυνη κατάσταση από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας.

Αιτία… η πολιτική Biden

Όπως αναφέρεται, βασική αιτία για αυτό το εφιαλτικό σενάριο είναι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, που πυροδότησε τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή με την αποστολή όπλων και την αποτροπή μιας διπλωματικής διευθέτησης.
Βάσει του δημοσιεύματος, η στρατηγική της κυβέρνησης Biden για τη διαχείριση της κλίμακας των συγκρούσεων αυτών βρίσκεται «στο χείλος της καταστροφικής αποτυχίας», καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτυγχάνουν να περιορίσουν την περαιτέρω κλιμάκωση και στα δύο αυτά πολεμικά μέτωπα.

Λάθος υπολογισμός η επέκταση του ΝΑΤΟ

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ στον μετασοβιετικό χώρο ήταν ένας λάθος υπολογισμός της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Το αποτέλεσμά της ήταν «ένας πόλεμος καταστροφικός για την Ουκρανία» και «η πρόκληση σοβαρής ζημιάς στα συμφέροντα της Δύσης, που θα μπορούσε να καταλήξει είτε στην ταπείνωση της Δύσης είτε σε έναν άμεσο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης»

Πόλεμος με το Ιράν;

Επιπλέον, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι ΗΠΑ με το να παρέχουν άμεση στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ στη νέα κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πόλεμο με το Ιράν.
Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2023, ο Πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Vyacheslav Volodin είχε πως πει πως τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αρχίσουν να θέτουν υπόλογο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden για την επιδείνωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Τότε μάλιστα ο Volodin είχε υποστηρίξει πως από το 1945, το 80% όλων των πολέμων που έχουν συμβεί στον κόσμο «έγιναν με την άμεση συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης