Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέες κυρώσεις από τη Βρετανία κατά 10 πλοίων του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας - Στόχος τα πετρελαϊκά έσοδα

Nέες κυρώσεις από τη Βρετανία κατά 10 πλοίων του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας - Στόχος τα πετρελαϊκά έσοδα
Είναι η τρίτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις σε μεμονωμένα πλοία
Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά 10 πλοίων του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, τα οποία, όπως λέει, χρησιμοποιούν παράνομες πρακτικές για να αποφύγουν τα δυτικά εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
Οι κυρώσεις αποσκοπούν στην περαιτέρω καταστολή των πετρελαϊκών εσόδων της Ρωσίας, τα οποία το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «την πιο κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης του Putin για τον παράνομο πόλεμό του στην Ουκρανία».
Είπε ότι όλα τα πλοία είναι «παραβάτες μεγάλου όγκου» - πλοία που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο για να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο - και τώρα θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και θα τους απαγορευτεί η πρόσβαση στο βρετανικό νηολόγιο πλοίων.
Είναι η τρίτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις σε μεμονωμένα πλοία.
Ο υπουργός Εξωτερικών David Lammy δήλωσε: «Η πολεμική μηχανή του Putin χρηματοδοτείται από ένα σκοτεινό και παράνομο οικονομικό σύστημα, το οποίο αυτή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποσταθεροποιήσει.
«Η Ρωσία αναγκάστηκε να δαπανήσει πάνω από 8 δισ. δολάρια (6,1 δισ. λίρες) για να συγκεντρώσει αυτόν τον σκιώδη στόλο. Αλλά με τα δεξαμενόπλοια στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις να περιφέρονται και να μην μπορούν να φορτώσουν πετρέλαιο, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την επένδυση του Putin ένα ακριβό σφάλμα για το Κρεμλίνο.
«Η δράση μας θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των ρωσικών προσπαθειών να υπονομεύσουν και να αποφύγουν τις οικονομικές κυρώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης