Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ελλάδα για τον Great Sea Interconnector - Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΡΑΕΚ

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ελλάδα για τον Great Sea Interconnector - Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΡΑΕΚ

 Συνεχίζονται οι επαφές εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας -Κύπρου (Great Sea Interconnector, GSI), μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η συνάντηση που βεβαίως δεν αφορούσε μόνο το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης διήρκεσε επί μακρό, γεγονός που θεωρείται ότι αποδεικνύει την πρόθεση και των δυο πλευρών να προχωρήσει το έργο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της συνάντησης των δυο ηγετών συνεχίζονται οι επαφές τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο κυρίως εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου.

Ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε χθες την πολιτική δέσμευση της Λευκωσίας για τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου, το συντομότερο δυνατόν και αφού ολοκληρωθεί ο οικονομικός και νομικός έλεγχος με στόχο τη σύσταση της εταιρίας ειδικού σκοπού που θα αναλάβει την υλοποίηση του. Όπως είναι γνωστό η κυπριακή πλευρά έχει εξαγγείλει ότι θα συμμετάσχει στη διασύνδεση με 100 εκατ. ευρώ και περίπου το 30% των μετοχών της εταιρίας ειδικού σκοπού. Η χθεσινή δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη επαναβεβαιώνει την πρόθεση αυτή, αν και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί χρόνος έως ότου οριστικοποιηθεί το μετοχικό σχήματα της εταιρίας ειδικού σκοπού στην οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από τρίτους να συμμετάσχουν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης