Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία αλλά ο πόλεμος με την εκφυλισμένη Δύση θα συνεχιστεί ... ο θεός έχει επιλέξει στρατόπεδο

Η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία αλλά ο πόλεμος με την εκφυλισμένη Δύση θα συνεχιστεί ... ο θεός έχει επιλέξει στρατόπεδο
Η εκφυλισμένη Δύση επιτίθεται σε παραδόσεις που οι Ρώσοι και οι Χριστιανοί θεωρούν ιερές
H σύγκρουση Ρωσίας – Δύσης έχει και άλλη μία εξίσου σημαντική διάσταση με την γεωπολιτική.
Πρόκειται για μία σύγκρουση αξιακή και βαθύτατη πολιτισμική.
Η εκφυλισμένη Δύση επιτίθεται σε παραδόσεις που οι Ρώσοι και οι Χριστιανοί θεωρούν ιερές.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δόθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Ο Σέρβος αθλητής του τζούντο Nemanja Maidov αποβλήθηκε από τους αγώνες για πέντε μήνες επειδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, επειδή έκανε τον σταυρό του πριν μπει στο ταπί.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) είδε ένα τρομερό έγκλημα σε αυτή τη χειρονομία: «Κάνοντας μια προφανή θρησκευτική χειρονομία όταν μπαίνεις στο ταπί και αρνούμενος να υποκλιθείτε στον αντίπαλό σου στο τέλος του αγώνα, διαπράξατε μια πιθανή παραβίαση των κανόνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο κώδικα δεοντολογίας».
Σχολιάζοντας αυτό το περιστατικό ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin είπε ότι η Δύση συνεχίζει να τρελαίνεται και υπενθύμισε τη σκανδαλώδη έναρξη των Αγώνων, η οποία μετατράπηκε σε βλασφημία και προσβολή για όλους τους χριστιανούς στον κόσμο, και κανείς δεν επέβαλε κυρώσεις σε οι διοργανωτές της τελετής - αντίθετα, όλη η φωτισμένη Ευρώπη χειροκρότησε την «εκκεντρική και όμορφη» συγκέντρωση των LGBT, επισημαίνει σε άρθρο του ο Ρώσος αναλυτής Kirill Strelnikov.

Εκφυλισμένη Δύση

Σύμφωνα με τον Volodin, η Ευρώπη έχει κάνει την τελική επιλογή υπέρ του εκφυλισμού, πράγμα που σημαίνει ότι η Ευρώπη «δεν έχει μέλλον».
Στο διάγγελμά του προς τους Ρώσους στις 24 Φεβρουαρίου 2022 για την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Vladimir Putin τόνισε ότι ένας από τους κύριους λόγους της δεν ήταν μόνο ο στρατιωτικός αλλά η πολιτισμική επέκταση της Δύσης, ο στόχος της οποίας είναι «να καταστρέψουν τις παραδοσιακές μας αξίες και να μας επιβάλουν τις ψευδοαξίες τους, οι οποίες διαβρώνουν.
Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος και το National Insterest, που απηχεί τις θέσεις των ελίτ στις ΗΠΑ δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο κόσμος αντιμέτωπος με έναν παγκόσμιο πόλεμο πεποιθήσεων»,.
Το εν λόγω άρθρο το οποίο έρχεται σε έντονη αντίθεση με την ατελείωτη ροή δυτικού υλικού σχετικά με τις στρατιωτικές πτυχές των μαχών στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Strelnikov.
Ενώ οι υπόλοιποι μετρούσαν στρατιώτες, όπλα και τανκ, σχεδίαζαν βέλη και ενημέρωναν χάρτες, ο συγγραφέας του άρθρου εξέφρασε απροσδόκητα ειλικρινά τον κύριο λόγο του πολέμου, τον οποίο η Δύση, στην πραγματικότητα, κήρυξε στη Ρωσία και σχεδόν λέξη προς λέξη επιβεβαίωσε όλα όσα είπε ο Putin.

Πολιτιστική σύγκρουση

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία (αργά ή γρήγορα) θα τελειώσει, ωστόσο, οι συγκρούσεις που κρύβονται πίσω από αυτόν τον πόλεμο δεν θα τελειώσουν.
Αυτές είναι παγκόσμιες και αιώνιες συγκρούσεις...
Η πρώτη σύγκρουση είναι η επιθυμία της Δύσης να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία της.
Το άλλο - μια σύγκρουση μεταξύ αντιτιθέμενων συστημάτων αξιών».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν είναι στρατιωτική, αλλά πολιτιστική, όπου η Δύση πρέπει να νικήσει τη Ρωσία μέσω των χεριών της φιλοδυτικής Ουκρανίας.
Ένα άλλο άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην έκδοση The Review of Faith & International Affairs, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, αν και σε αυτό οι ειδικοί εξέτασαν το πρόβλημα ακόμη πιο βαθιά: «Το ρωσικό δόγμα της πνευματικής ασφάλειας είναι μια πρόκληση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια». Και το διακύβευμα εδώ είναι μεγαλύτερο από ποτέ στην ιστορία.
Τι είναι τόσο θανατηφόρο, επικίνδυνο και τρομερό για τους Ευρωπαίους στις ηθικές και πολιτιστικές αξίες της Ρωσίας, εξαιτίας των οποίων η Δύση είναι έτοιμη να φέρει τον κόσμο στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου καταστροφής;

Οι ρωσικές αξίες


Ας υπενθυμίσουμε ότι οι αξίες μας κατοχυρώνονται στις Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής για τη διατήρηση και την ενίσχυση των παραδοσιακών ρωσικών πνευματικών και ηθικών αξιών, που εγκρίθηκαν το φθινόπωρο του 2022, επισημαίνει ο Strelnikov.
Ανάμεσά τους η ζωή, η αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες, ο πατριωτισμός, η ιθαγένεια, η υπηρεσία στην Πατρίδα και η ευθύνη για το πεπρωμένο της, τα υψηλά ηθικά ιδανικά, η ισχυρή οικογένεια, η δημιουργική εργασία, η προτεραιότητα του πνευματικού έναντι του υλικού, ο ανθρωπισμός, το έλεος, η δικαιοσύνη, η συλλογικότητα, η αλληλοβοήθεια, ο αλληλοσεβασμός, η ιστορική μνήμη, η συνέχεια των γενεών, η ενότητα των λαών της Ρωσίας, καθώς και η ελεύθερη λατρεία των παραδοσιακών θρησκειών, που χρησιμεύουν ως πηγή πολιτιστικής ταύτισης και ηθική βάση του ανθρώπου.
Η πηγή του κινδύνου της Ρωσίας για τη Δύση γενικά και την Ευρώπη ειδικότερα κατονομάστηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα του νεοσυντηρητικού Politico . Μετά τη συζήτηση για το τι πραγματικά πολεμά η Ευρώπη, συμπεραίνεται ότι ο κύριος αγώνας είναι για τις «αξίες» και την «ταυτότητα».

Ο θεός είναι με τη Ρωσία

Οι συντάκτες αφιέρωσαν πολύ χρόνο αναφέροντας ποια είναι η «καρδιά» της ευρωπαϊκής ταυτότητας, αλλά συμφώνησαν στο κύριο πράγμα: «Αν οι Ευρωπαίοι μπορούν να είναι πραγματικά περήφανοι για κάτι, τότε αυτές θα πρέπει να είναι κοσμικές αξίες που πρέπει να νικήσουν την Εκκλησία».
Η Ρωσία ποτέ, ποτέ, στην αξιακή-πολιτισμική της αντιπαράθεση με τη Δύση, δεν έθεσε τη θρησκευτική πτυχή στην πρώτη γραμμή.
Αλλά η Δύση το βροντοφώναξε: είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία γιατί ο Θεός είναι μαζί της.
Όπως γνωρίζουν ακόμη και οι άθεοι, ο Θεός δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο βλασφημίας και οι ίδιοι Ευρωπαίοι αυτοκαταστρέφονται.
Το 2009, ένα τεράστιο 82% των Ευρωπαίων αναγνωρίζονταν ως Χριστιανοί.
Τώρα έχει κατρακυλήσει στο 18%.
Σε μόλις ένα χρόνο, ο αριθμός των αντιχριστιανικών εγκλημάτων, των βανδαλισμών και των πυρπολήσεων εκκλησιών αυξήθηκε κατά 44%.

Αηδιασμένοι οι Ευρωπαίοι με τη σήψη

Δεν είναι περίεργο που στην ίδια την Ευρώπη η δημοτικότητα των κομμάτων που υπερασπίζονται τις παραδοσιακές αξίες έχει αυξηθεί απότομα, όπως και ο αριθμός των ανθρώπων που είναι έτοιμοι να φύγουν σε χώρες όπου μπορούν να δημιουργήσουν ήρεμα οικογένειες, να μεγαλώσουν παιδιά, να λατρέψουν τη θρησκεία τους και να μην είναι φοβούνται ότι τα παιδιά τους μπορούν να μετατραπούν με τη βία σε τέρατα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε πρόσφατα ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δίνεται το πράσινο φως στους ξένους να μετακομίσουν στη Ρωσία και να λάβουν βοήθεια «με βάση τη μη αποδοχή των πολιτικών που εφαρμόζουν αυτά τα κράτη που επιβάλλουν καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές κατευθυντήριες γραμμές που έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές Ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».
«Οι εχθροί μας φοβούνται εξαιτίας της δύναμής μας. Αλλά φοβούνται ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι φέρνουμε αληθινό φως στον κόσμο που δεν μπορεί να σβήσει, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να μας νικήσουν» καταλήγει ο Kirill Strelnikov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης