Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές – Ο επίδοξος δολοφόνος του Donald Trump προσφέρει αμοιβή 150 χιλ. δολ. σε όποιον καταφέρει να τον σκοτώσει!

Πρωτοφανές – Ο επίδοξος δολοφόνος του Donald Trump προσφέρει αμοιβή 150 χιλ. δολ. σε όποιον καταφέρει να τον σκοτώσει!
Ο επίδοξος δολοφόνος του πρώην προέδρου Trump, Ryan Wesley Routh, έγραψε μια ανατριχιαστική επιστολή παραδεχόμενος ότι απέτυχε στην προσπάθειά του να αφαιρέσει τη ζωή του πρώην προέδρου
Μια παράξενη επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, αυτή του επίδοξου δολοφόνου του Donald Trump, καθώς προσφέρει το ποσό των 150.000 δολαρίων για την «ολοκλήρωση της αποστολής»! Δηλαδή να τον σκοτώσουν…
Ο επίδοξος δολοφόνος του πρώην προέδρου Trump, Ryan Wesley Routh, έγραψε μια ανατριχιαστική επιστολή παραδεχόμενος ότι απέτυχε στην προσπάθειά του να αφαιρέσει τη ζωή του πρώην προέδρου και προσέφερε μια ανταμοιβή για όποιον μπορεί να ολοκληρώσει τη δουλειά...
Το σημείωμα απευθυνόταν στον «Κόσμο» και αναφέρει:
«Ήταν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Donald Trump, αλλά σε απέτυχα.
Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα.
Είναι στο χέρι σας τώρα να ολοκληρώσετε τη δουλειά.
Και θα προσφέρω 150.000 δολάρια σε όποιον μπορεί να την ολοκληρώσει», ανέφερε η επιστολή σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Ο Routh άφησε ένα κουτί στο σπίτι ενός ατόμου που περιελάμβανε την επιστολή, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.
2024-09-23_07-10-30.gif
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς

Οι εισαγγελείς είπαν ότι το σημείωμα και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν στη σκηνή δείχνουν την ανάγκη να τεθεί υπό κράτηση ο Routh ενώ η κυβέρνηση χτίζει την υπόθεσή της εναντίον του.
Η ακρόαση για την κράτηση έχει προγραμματιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλόριντα.
«Επειδή τα γεγονότα προσφέρονται για τον περιορισμένο σκοπό της υποστήριξης του αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών για προφυλάκιση, τα γεγονότα σε αυτή τη γραπτή πρόταση δεν εκθέτουν όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είναι γνωστά στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτήν την εν εξελίξει έρευνα», αναφέρουν τα έγγραφα του δικαστηρίου.
Οι εισαγγελείς βρήκαν «ένα σημειωματάριο με δεκάδες σελίδες γεμάτες με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου που σχετίζονται με την Ουκρανία, συζητήσεις για το πώς να συμμετάσχεις στη μάχη για λογαριασμό της Ουκρανίας».
«Αυτός [ο πρώην Πρόεδρος] τερμάτισε τις σχέσεις με το Ιράν σαν παιδί και τώρα η Μέση Ανατολή έχει διαλυθεί», έγραψε ο Routh, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
«Όλοι σε όλο τον κόσμο, από τον νεότερο μέχρι τον μεγαλύτερο γνωρίζουν ότι ο Trump δεν είναι κατάλληλος να γίνει οτιδήποτε, πόσο μάλλον πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ πρέπει στο ελάχιστο να ενσαρκώνουν τον ηθικό ιστό που είναι η Αμερική και να είναι ευγενικοί, προσεκτικοί και ανιδιοτελείς και να υπερασπίζονται πάντα ανθρωπότητα."
Τα αρχεία κινητών τηλεφώνων από δύο από τα τηλέφωνα που ανακτήθηκαν δείχνουν ότι ο Routh ταξίδεψε από το Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας στο Γουέστ Παλμ Μπιτς στις 14 Αυγούστου 2024, έγραψαν οι εισαγγελείς.
Επιπλέον, «πολλές ημέρες και ώρες από τις 18 Αυγούστου 2024 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, το κινητό τηλέφωνο του Routh είχε πρόσβαση σε πύργους κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά στον πύργο Trump και την κατοικία του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο», ανέφερε η κατάθεση.

Τα σχέδια

Ένα κινητό τηλέφωνο που ανακτήθηκε από τις αρχές έδειξε μια αναζήτηση στο Google για το πώς να ταξιδέψετε από την κομητεία Παλμ Μπιτς της Φλόριντα στο Μεξικό.
Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι βρήκαν επίσης μια λίστα με ημερομηνίες τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, καθώς και χώρους όπου ο πρώην πρόεδρος είχε εμφανιστεί και ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί, λένε οι εισαγγελείς.
Κατά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, ο Routh δήλωσε ότι δεν είχε περιουσιακά στοιχεία και είχε μόνο δύο φορτηγά αξίας 1.000 δολαρίων.
Σε ένα βιβλίο του 2023 που προφανώς γράφτηκε από τον ίδιο, ο Routh έγραψε επίσης ότι δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό και δεν είχε συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις.
Οι αναρτήσεις που έκανε ο Routh στο X και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας στη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, δημοσιεύοντας ακόμη και φωτογραφίες και βίντεο του στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου.
Έκανε επίσης επικριτικά σχόλια για τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων αρκετών τον Ιούλιο που αναφέρονταν στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας.
Ο Routh αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες πυροβόλων όπλων σε σχέση με το περιστατικό της 15ης Σεπτεμβρίου.
Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Routh στρατοπέδευσε κοντά στο γήπεδο γκολφ του Trump στη Φλόριντα για 12 ώρες προτού εντοπιστεί η κάννη του όπλου του από έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας, ο οποίος στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον του ύποπτου προτού διαφύγει από τη σκηνή.
Οι αρχές ανακάλυψαν επίσης ένα τουφέκι τύπου SKS με 11 φυσίγγια, συμπεριλαμβανομένου ενός φυσιγγίου στη θαλάμη, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Ο ύποπτος δεν πυροβόλησε και δεν είχε άμεση οπτική επαφή με τον Trump, ο οποίος έπαιζε γκολφ τη στιγμή του συμβάντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης