Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρύφτηκε το φεγγάρι στη Safed – Δεκάδες ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε η Hezbollah

Κρύφτηκε το φεγγάρι στη Safed – Δεκάδες ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε η Hezbollah

Είναι η πρώτη φορά που η Hezbollah χρησιμοποιεί τους πυραύλους Fadi

Σχετικά Άρθρα
Η Hezbollah ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με περίπου 90 ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Σάφεντ (ή Τσβατ) στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και drones εναντίον ναυτικής βάσης Αλτίτ βόρεια από τη Χάιφα.
«Για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του», μαχητές της Hezbollah εξαπέλυσαν επίθεση με 90 ρουκέτες εναντίον της βάσης «Ντάντο», κοντά στο Σάφεντ του βόρειου Ισραήλ, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, ανέφερε ο στρατιωτικός βραχίονας του φιλοϊρανικού κινήματος.
Παράλληλα, η λιβανέζικη οργάνωση, σύμμαχος του Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών Fadi προς το ισραηλινό έδαφος, ενός ισχυρότερου όπλου, μεγαλύτερης εμβέλειας, όχι όμως και ακριβείας.
Είναι η πρώτη φορά που η Hezbollah χρησιμοποιεί τους πυραύλους Fadi από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ με τη Hamas, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

H… ρουκέτα Fadi

Το ιρανικό πρακτορείο Mehr, επικαλούμενο τη σιιτική οργάνωση, περιέγραψε μια ρουκέτα εδάφους-εδάφους πολλών χρήσεων.
Η Fadi-1 έχει μήκος 6 μέτρα, διαμέτρημα 220 χιλιοστών, με γόμωση 83 κιλών και εμβέλεια 70 χιλιομέτρων.
Η Fadi-2, την οποία χρησιμοποίησε η Hezbollah την Κυριακή, είναι ιδίων διαστάσεων, αλλά το φορτίο της φτάνει τα 170 κιλά και η εμβέλειά της τα 100 χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης