Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καταγγέλλει: Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν χημικά όπλα και η διεθνής κοινότητα κωφεύει

Η Ρωσία καταγγέλλει: Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν χημικά όπλα και η διεθνής κοινότητα κωφεύει
«Η ρωσική πλευρά καταγράφει προσεκτικά περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων από Ουκρανούς και ενημερώνει τακτικά τον ΟΑΧΟ για αυτό», δηλώνει η Μόσχα
Η Ρωσία καταγράφει προσεκτικά περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων από την Ουκρανία και πρόσφατα παρέδωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).
Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ολλανδία, Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΑΧΟ Vladimir Tarabrin, μιλώντας στην 107η σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του οργανισμού.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι ο ΟΑΧΟ δεν απάντησε στη χρήση χημικών παραγόντων από το Κίεβο στη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η πολιτικοποίηση του ΟΑΧΟ υπονομεύει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε πραγματικές προκλήσεις.
«Η ρωσική πλευρά καταγράφει προσεκτικά περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων από Ουκρανούς και ενημερώνει τακτικά τον ΟΑΧΟ για αυτό», σημείωσε.
Ειδικότερα, την παραμονή της τρέχουσας συνεδρίασης, τα αποτελέσματα της έρευνας μεταφέρθηκαν στην Τεχνική Γραμματεία του ΟΑΧΟ για διανομή μεταξύ των συμμετεχόντων του οργανισμού.
«Ζητάμε από τον Οργανισμό και τα συμμετέχοντα κράτη να λάβουν αυτές τις πληροφορίες όσο το δυνατόν πιο σοβαρά», είπε ο Tarabrin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης