Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας: Ακρίβεια και προκλήσεις της οικονομίας στο επίκεντρο - Ομιλία του πρώην πρωθυπουργού

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας: Ακρίβεια και προκλήσεις της οικονομίας στο επίκεντρο - Ομιλία του πρώην πρωθυπουργού
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το απόγευμα η εκδήλωση
Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελούν το αντικείμενο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 22/10, στις 17:15, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Σύμφωνα με επίσημο πρόγραμμα της εκδήλωσης, οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πάρουν μέρος στις θεματικές συζητήσεις και θα ανταλλάξουν απόψεις για την κρίση ακρίβειας και θα προτείνουν λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.
Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος θα ανοίξει την ημερίδα, θα αναφερθεί στις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Ο Γ. Ιωαννίδης θα παρουσιάσει έρευνα του ΚΕΠΕ με θέμα «Εκτίμηση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τα νοικοκυριά βάσει του εισοδήματός τους», ενώ ο Στ. Φαναράς και ο Γ. Μπαλαμπανίδης θα παρουσιάσουν έρευνα της Metron Αnalysis με θέμα «Ακρίβεια και κόστος ζωής».
Ειδικοί από τον τομέα της ενεργειακής πολιτικής, όπως η Επιστήμη Οικονομοπούλου, Δικηγόρος – Clifford Chance και της στεγαστικής πολιτικής όπως οι Θ. Μαλούτας Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Μ. Καραγιάννη- Προγράμματα Στέγασης Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης καθώς και ο Δ/ντής του Ινστιτούτου ΕΝΑ Τ. Κορκολής, θα αναφερθούν στη σημασία που έχει η αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανισοτήτων με την προώθηση πολιτικών που προασπίζουν τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας παράλληλα όρους υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά απέναντι σε πρακτικές καρτέλ.
Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης θα συζητήσουν τρεις πρώην υπουργοί Οικονομίας προοδευτικών κυβερνήσεων και συγκεκριμένα, οι Ν. Χριστοδουλάκης, (υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών 2001-2004), Λούκα Κατσέλη (υπουργός Οικονομίας/υπουργός Εργασίας 2009-2011) και Γ. Δραγασάκης (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης/ υπουργός Οικονομίας 2015-2019), και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την σύγκλιση με την ΕΕ, την αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας και την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.
Στη συζήτηση θα παρέμβει η υποψήφια Πρωθυπουργός του Νέου Λαϊκού Μετώπου της Γαλλίας, Lucie Castets, η οποία θα μεταφέρει την εμπειρία από τη χώρα της και θα αναφερθεί στις προοπτικές που έχει σήμερα η ανάπτυξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στην Ευρώπη που να ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις.

Ομιλία Τσίπρα

Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι η πρόκληση της τρέχουσας δεκαετίας δεν μπορεί να είναι άλλη από τον τερματισμό της διαρκούς πορείας απόκλισής μας από τον σκληρό πυρήνα των χωρών της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα,  πως απαιτείται ένας νέος εθνικός στόχος, ότι η ακρίβεια που αποτελεί μια διαρκή και τρομακτική πίεση τα τελευταία χρόνια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι ταυτόχρονα και μια γενικευμένη διαδικασία αναδιανομής από τους πολλούς σε λίγους.
Θα υποστηρίξει δε, ότι η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απλά ζήτημα σχεδίου και πόρων, αλλά απαιτεί και προϋποθέτει ταυτόχρονα και ρήξεις με οργανωμένα συμφέροντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης