Τελευταία Νέα
Διεθνή

Houthis: Πλήξαμε στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ με τον υπερηχητικό πύραυλο Palestine-2

Houthis: Πλήξαμε στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ με τον υπερηχητικό πύραυλο Palestine-2
Οι μαχητές της Υεμένης γνωστοποίησαν πλήγμα σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στα ανατολικά της Jaffa
Το κίνημα Ansar Allah, γνωστό και ως Houthi, το οποίο κυβερνά το βόρειο τμήμα της Υεμένης, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επίθεση με υπερηχητικό πύραυλο σε στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο κεντρικό Ισραήλ.
Τη σχετική εξέλιξη ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, ο Yahya Saria, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων που έχουν σχηματιστεί από το κίνημα.
«Οι Δυνάμεις Πυραύλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση, εκτοξεύοντας έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο Palestine-2 σε στρατιωτική βάση του Ισραήλ που βρίσκεται ανατολικά της κατεχόμενης περιοχής της Jaffa», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται ότι το σιιτικό κίνημα των Houthis είχε προαναγγείλει το ανελέητο κυνήγι των δυτικών εμπορικών πλοίων μετά την κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
Οι Houthis είχαν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να επιτεθούν σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, όσο μαίνεται η ισραηλινή επιθετικότητα.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ανακοίνωσαν την έναρξη αντίποινων με την επιχείρηση Guardian of Prosperity.
Από την πλευρά της η σιιτική οργάνωση προειδοποίησε ότι θα πλήξουν στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή σε αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης