Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες θα σκοτωθούν, στο Selydove - Φτάνουμε στο τέλος

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες θα σκοτωθούν, στο Selydove - Φτάνουμε στο τέλος
Σύμφωνα με τον Bρετανό αναλυτή Α. Μερκούρη, η επίθεση του ρωσικού στρατού θα οδηγήσει στην πλήρη περικύκλωση της πόλης Selysdove και θα αποκοπούν όλες οι οδοί ανεφοδιασμού για τον ουκρανικό στρατό.
Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί θα σκοτωθούν λόγω του γεγονότος ότι η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν τους διέταξε να εγκαταλείψουν την πόλη Selydove στο Donetsk εν μέσω περικύκλωσης από τους Ρώσους, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Θα υπάρξει μια σοβαρή καταστροφή, μερικά από αυτά τα στρατεύματα θα σωθούν, αλλά η πλειοψηφία, πιθανότατα, θα θυσιαστεί ξανά χιλιάδες από τους καλύτερους στρατιώτες της Ουκρανίας θα σκοτωθούν, υπερασπιζόμενος μια πόλη από την οποία θα έπρεπε να είχαν εκκενωθεί πριν από μια εβδομάδα», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η επίθεση του ρωσικού στρατού θα οδηγήσει στην πλήρη περικύκλωση της πόλης Selysdove και θα αποκοπούν όλες οι οδοί ανεφοδιασμού για τον ουκρανικό στρατό.

Η Ουκρανία απέτυχε το σχέδιο κινητοποίησης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού και το σχέδιο κινητοποίησης του Κιέβου απέτυχε, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Το σχέδιο κινητοποίησης που ξεκίνησε η Ουκρανία την άνοιξη του 2024 στην πραγματικότητα απέτυχε».
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να στρατολογήσουν τον αναμενόμενο αριθμό στρατιωτών και οι νεοσύλλεκτοι δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και κίνητρα.
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό αισθάνεται επίσης αποκαρδιωμένο λόγω της έλλειψης εκ περιτροπής και της προοπτικής θανάτου χωρίς πρόσθετη βοήθεια.
Όπως έγραψε η εφημερίδα El Pais, ο ουκρανικός στρατός παραδέχεται ότι η κινητοποίηση στη χώρα πηγαίνει άσχημα, οι άνθρωποι στην κυριολεξία «αρπάζονται» στους δρόμους και οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή δεν θέλουν να βλέπουν ανθρώπους χωρίς κίνητρα δίπλα τους.

Φτάνουμε στο τέλος

Η ουκρανική σύγκρουση έχει περάσει σε ένα νέο στάδιο στο πεδίο της μάχης, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Σε όλη τη γραμμή του μετώπου υπάρχει η αίσθηση ότι ναι, οι μάχες συνεχίζονται, αλλά πλησιάζουμε κάπως στο τέλος αυτής της περιόδου των εχθροπραξιών.
Το βάρος του ρωσικού στρατού γίνεται πλέον πολύ μεγάλο.
Οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν να αντέξουν».
Σύμφωνα με τον ειδικό, η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μειώνεται καθημερινά.
Την ίδια στιγμή, μεγάλες μάχες για πόλεις-κλειδιά λαμβάνουν χώρα σε όλο το Νότιο Donbass.
«Οι Ρώσοι τους διαπερνούν σταδιακά», κατέληξε ο Μερκούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης