Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citi: Στη Wall Street άναψε η ένδειξη που προειδοποιεί για πτώση 10% τους επόμενους 3 μήνες

Citi: Στη Wall Street άναψε η ένδειξη που προειδοποιεί για πτώση 10% τους επόμενους 3 μήνες
Σύμφωνα με τη Citi, η έκθεση των επενδυτών στον S&P 500 είναι η υψηλότερη από τα μέσα του 2023
Σχετικά Άρθρα

Η ένδειξη που προειδοποιεί για πτώση 10%, έχει ανάψει στη Wall Street, καθώς η έκθεση στον S&P 500 αυξάνεται.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi ανέφεραν ότι οι long θέσεις στον S&P 500 βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2023. Τότε, αυτό το επίπεδο έκθεσης στον δείκτη αναφοράς ακολουθήθηκε από διολίσθηση άνω του 10% μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
«Δεν προτείνουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να μειώνουν την έκθεση, αλλά το ρίσκο αυξάνεται όταν οι αγορές επεκτείνονται με αυτόν τον τρόπο», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
Η άνοδος της τοποθέτησης στον S&P 500 έρχεται καθώς ο δείκτης έχει αυξηθεί σχεδόν 23% φέτος. Οι αναλυτές αποδίδουν αυτή την ανοδική τάση στις ελπίδες για μια ήπια προσγείωση της οικονομίας, καθώς και σε ένα θετικό κύμα κερδών γ' τριμήνου μέχρι στιγμής.
«Η ανοδική δυναμική συνεχίζεται για τις αμερικανικές αγορές, αλλά ιδιαίτερα για τον ευρύτερο S&P 500. Αυτό αποδεικνύεται από τη συνέχιση των νέων longs και -σε μικρότερο βαθμό- από την κάλυψη των shorts», αναφέρουν οι αναλυτές.
«Το συνεχιζόμενο αφήγημα της "ήπιας προσγείωσης" σε συνδυασμό με μια (μέχρι στιγμής) σταθερή περίοδο υποβολής ανακοινώσεων έχει αναμφίβολα στηρίξει αυτή τη δυναμική, παρά την αβεβαιότητα των αμερικανικών εκλογών τον επόμενο μήνα», προσθέτουν οι αναλυτές και αναγνωρίζουν ότι σε σύγκριση με τα υψηλά επίπεδα τοποθέτησης στα μέσα του 2023, στα σημερινά επίπεδα οι επενδυτές δεν είναι τόσο τεντωμένοι όσο τότε, με λιγότερο κίνδυνο σε σχέση με την τελευταία φορά που η έκθεση στον S&P 500 είχε αυξηθεί τόσο ψηλά.
Οι αναλυτές προσθέτουν ότι καθώς η τοποθέτηση στον S&P 500 έχει αυξηθεί, η τοποθέτηση στον Nasdaq παραμένει συγκριτικά χαμηλή.
«Η τοποθέτηση στον S&P έχει γίνει ακόμη πιο εκτεταμένη και έχει πλέον ξεπεράσει τα υψηλά 3 ετών. Η πεποίθηση των επενδυτών για τον Nasdaq συνεχίζει να είναι χαμηλή με την καθαρή τοποθέτηση να είναι ουδέτερη.
Ένα κοινό χαρακτηριστικό και για τις δύο αγορές είναι ότι το 100% των short θέσεων είναι έξω από τα χρήματα του (out of money), παρέχοντας δυνητικό βραχυπρόθεσμο ανοδικό κίνδυνο εάν οι αγορές συνεχίσουν να διολισθαίνουν υψηλότερα και οι shorters πρέπει να καλύψουν», ανέφεραν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης