Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο θρυλικός επενδυτής Paul Tudor Jones «φορτώνει» χρυσό και bitcoin - Ο πληθωρισμός θα αυξηθεί μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ

Ο θρυλικός επενδυτής Paul Tudor Jones «φορτώνει» χρυσό και bitcoin - Ο πληθωρισμός θα αυξηθεί μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ
Ο θρυλικός επενδυτής υποστηρίζει ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα ενισχυθεί, ανεξαρτήτως του νικητή των προεδρικών εκλογών
Σχετικά Άρθρα
Με επενδύσεις σε χρυσό και bitcoin θα αντισταθμίσει τις ζημιές από την αναμενόμενη άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο θρυλικός επενδυτής, Paul Tudor Jones.
Όπως δήλωσε, έχει επενδύσει σε χρυσό, bitcoin και εμπορεύματα για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό, καθώς κανένας από τους δύο υποψήφιους προέδρους (Donald Trump ή Kamala Harris) δεν έχει ένα σχέδιο κατάλληλο για την αντιμετώπιση του αμερικανικού χρέους.

Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund δήλωσε στο CNBC ότι ο κίνδυνος πληθωρισμού ελλοχεύει μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς κάθε υποψήφιος έχει υποσχεθεί μειώσεις φόρων και προτάσεις δαπανών που κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα του ελλείμματος της Ουάσινγκτον. «Αν δεν αντιμετωπιστεί, οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληθωρίσουν για να βγουν από το πρόβλημα», προειδοποίησε.
«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον πληθωρισμό», δήλωσε ο Jones και συνέχισε «είμαι long στον χρυσό. Είμαι long στο bitcoin. Νομίζω ότι τα εμπορεύματα είναι τόσο γελοία υπο-κτημένα, οπότε είμαι long στα εμπορεύματα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι βρίσκουν τα αντισταθμιστικά μέτρα για τον πληθωρισμό τους μέσω του Nasdaq- αυτό ήταν επίσης σπουδαίο».
Αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει ότι η κυβέρνηση Trump θα ενισχύσει τον πληθωρισμό, δεδομένων των σχεδίων του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για απότομες αυξήσεις των δασμών και την παράταση της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων το 2017.
Ωστόσο, ο Jones θεωρεί ότι και οι δύο υποψήφιοι αποτελούν λόγο ανησυχίας, καθώς κανένας από τους δύο δεν φαίνεται να λαμβάνει αρκετά σοβαρά υπόψη του το διογκούμενο χρέος της χώρας. Όσον αφορά τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, τόσο ο Trump όσο και η Harris είναι «λιγότερο κατάλληλοι για τη δουλειά που έχουν μπροστά τους», δήλωσε ο Jones.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Jones -o οποίος έχει προειδοποιήσει και στο παρελθόν για μια «βόμβα χρέους»- είναι σταθερά απαισιόδοξος για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προβλέπει ότι ο λόγος του χρέους θα φθάσει το 122% του ΑΕΠ έως το 2034, αν και ο Jones εκτιμά ότι πρόκειται για μια σημαντικά συντηρητική εκτίμηση.
«Μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με εξέγερση στην αγορά ομολόγων», προέβλεψε ο Jones. Οι «εκδικητές των ομολόγων» είχαν ήδη κάνει σκηνή πέρυσι για το θέμα αυτό απορρίπτοντας το αμερικανικό χρέος, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να αγγίξει το 5% τον περασμένο Οκτώβριο.
«Με τον Trump, το έλλειμμα αυξάνεται κατά 500 δισ. δολάρια ετησίως- με το σχέδιο της Harris, αυξάνεται κατά επιπλέον 600 δισ. δολάρια ετησίως. Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά είναι απλώς όνειρα θερινής νυκτός», δήλωσε. «Η αγορά των ομολόγων δεν θα το ανεχτεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης