Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη επιτυχία Putin η Σύνοδος των BRICS, ενόχληση στη Δύση - Καταρρίφθηκε ο μύθος για απομόνωση της Ρωσίας

Μεγάλη επιτυχία Putin η Σύνοδος των BRICS, ενόχληση στη Δύση - Καταρρίφθηκε ο μύθος για απομόνωση της Ρωσίας
Η επιτυχία της Συνόδου στο Καζάν έχει ενοχλήσει σημαντικά τη Δύση, η οποία είναι πιθανό να αντιδράσει
O πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin έφερε επιτυχώς σε επαφή 35 χώρες στη σύνοδο των BRICS που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της ρωσικής διπλωματίας παρά τις δυτικές κυρώσεις, σχολιάζει στην Izvestia ο Mubarak Al-Ati, Σαουδάραβας πολιτικός αναλυτής,
Ο αναλυτής πιστεύει ότι η σύνοδος κορυφής επιβεβαιώνει τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που συνδέουν τη Ρωσία με τη διεθνή κοινότητα.
Ο πολιτικός επιστήμονας Dmitry Yelovsky παρατήρησε ότι στη σύνοδο κορυφής του Καζάν συμμετείχαν ηγέτες από χώρες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), καταρρίπτοντας αποτελεσματικά τον μύθο της απομόνωσης της Ρωσίας.

Ενόχληση στη Δύση

Η εξέλιξη αυτή έχει ενοχλήσει σημαντικά τη Δύση, η οποία είναι πιθανό να αντιδράσει, πρόσθεσε.
Το κύριο αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής ήταν η έγκριση του καταλόγου των κρατών εταίρων.
Σύμφωνα με τη Viktoriya Panova, επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων των BRICS και αντιπρύτανη της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών του Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου, η εισαγωγή αυτής της νέας κατηγορίας θα επιτρέψει στις χώρες αυτές να συμμετάσχουν σε έργα που τις ενδιαφέρουν «χωρίς να επιβαρύνουν υπερβολικά τους εθνικούς τους πόρους».
«Σταδιακά, τα κράτη-εταίροι θα καταλάβουν πώς λειτουργούν οι BRICS.
Αυτό διευκολύνει επίσης την ομαλότερη ενσωμάτωση χωρίς να διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα.
Επιπλέον, ορισμένες χώρες μπορεί να προτιμούν να μην αναλάβουν υποχρεώσεις όσον αφορά όλα τα στοιχεία της BRICS, καθιστώντας το καθεστώς του εταίρου πιο ελκυστικό γι' αυτές», δήλωσε στη Izvestia.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες συζήτησαν την ανάπτυξη ενός νέου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και συστήματος πληρωμών.
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του συστήματος BRICS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης