Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

H προοπτική νίκης του Trump στις εκλογές (5/11) δίνει ώθηση στο bitcoin

H προοπτική νίκης του Trump στις εκλογές (5/11) δίνει ώθηση στο bitcoin
Το μεγαλύτερη κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών
Η προοπτική νίκης του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβίου, δίνει ώθηση στο Bitcoin.
Το Bitcoin εκτινάχθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο 2,8% στα 63.890 δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μεγαλύτερη κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών, εν μέρει επειδή οι αγορές προβλέψεων σηματοδότησαν προοπτική νίκης του Trump, καθώς θωρείται περισσότερο υπέρ της κρυπτογράφησης από την Kamala Harris.
Ο πρώην πρόεδρος ζήτησε αυξήσεις μισθών και μπόνους για τους πράκτορες της συνοριακής περιπολίας, ώστε να βοηθήσει στην πρόσληψη 10.000 ακόμη για την ασφάλεια των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, γεγονός που του δίνει ώθηση μεταξύ των ψηφοφόρων.

bitcoin_1.JPG

Εν τω μεταξύ, το πτωχευμένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Mt. Gox μετέθεσε την περασμένη εβδομάδα κατά ένα χρόνο, στις 31 Οκτωβρίου 2025, την προθεσμία αποπληρωμής των πιστωτών για τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία του, τα οποία η Arkham Intelligence εκτιμά σε περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η καθυστέρηση αμβλύνει τις ανησυχίες για υπερπροσφορά από τους πιστωτές που επιθυμούν να πουλήσουν τα επιστρεφόμενα Bitcoin.

O παράγοντας Κίνα

Η Κίνα προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία της, αλλά η πολυαναμενόμενη ενημέρωση του Σαββατοκύριακου απέτυχε να διευκρινίσει ακριβώς πόσα δημοσιονομικά κίνητρα σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση.
Οι οικονομολόγοι δεν είναι πεπεισμένοι ότι οι αξιωματούχοι κάνουν αρκετά για να νικήσουν τον αποπληθωρισμό και το παγκόσμιο ράλι των κινεζικών μετοχών έχει αρχίσει να ξεφτίζει.
«Οι αγορές πιθανόν να θεωρούν μια απογοητευτική τόνωση της Κίνας ως θετική είδηση για το Bitcoin, καθώς η εναλλαγή κεφαλαίων από το Bitcoin στις κινεζικές μετοχές ήταν κατανοητό ότι προηγουμένως επιβάρυνε τις τιμές των κρυπτογράφων», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια της Orbit Markets, παρόχου ρευστότητας για τη διαπραγμάτευση παραγώγων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης