Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητη προς τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2025 η AfD - Στόχος «να βαφτεί μπλε όλη η Γερμανία»

Ασταμάτητη προς τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2025 η AfD - Στόχος «να βαφτεί μπλε όλη η Γερμανία»
Η AfD έχει τεράστια απήχηση στους νέους, και συγκεκριμένα στις ηλικίες από 16 έως 44 ετών

Λίγη μόνο ώρα κράτησε η απογοήτευση στα στελέχη της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στο Βρανδεμβούργο, όπου βγήκε δεύτερη με σχεδόν 30%, μια ανάσα μετά τους νικητές Σοσιαλδημοκράτες, γράφουν γερμανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Ακολούθησε γιορτή με χαμόγελα και ακροδεξιά συνθήματα υπέρ των μαζικών απελάσεων, όπως προστάζει ένα «τραγούδι» τους.

«Όλη η Γερμανία να βαφτεί μπλε»

«Η ανατολική Γερμανία είναι μπλε» ανέφερε η συμπρόεδρος του κόμματος Alice Weidel, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος στο Βρανδεμβούργο Hans-Christoph Berndt, έθεσε ως στόχο να βαφεί «μπλε» όλη η Γερμανία, «η Γερμανία για τους Γερμανούς» όπως είναι ο διακηρυγμένος στόχος του κόμματος, που πια δεν μπορεί να κρυφτεί.
Η AfD, αν και δεν θα συγκυβερνήσει ούτε στο Βρανδεμβούργο, όπως και στη Θουριγγία, παρά την πρωτιά, αλλά και στη Σαξονία, όπου βγήκε δεύτερη, θα μπορεί ωστόσο με τις 30 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο να μπλοκάρει κάθε νομοσχέδιο που απαιτεί πλειοψηφία 2/3, ακόμη και τον διορισμό δικαστών.
Η AfD που έχει σημαντικά ερείσματα στις μικρές πόλεις του Βρανδεμβούργου καταφέρνοντας σταδιακά να διαβρώσει την «κόκκινη» πρωτοκαθεδρία των Σοσιαλδημοκρατών από την Πτώση του Τείχους, βάζει πλέον πλώρη για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου 2025.

Τεράστια απήχηση στους νέους

Με μια σκληρή αντιπολίτευση και μια ρητορική αντιμεταναστευτική και αντιισλαμική, που χτυπά κάθε τόσο καμπανάκια στις μυστικές υπηρεσίες.
Και στο Βρανδεμβούργο η AfD έχει χαρακτηριστεί επίσημα από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος ως «επιβεβαιωμένα εξτρεμιστική».
Aυτό όμως που καταγράφηκε και στο Βρανδεμβούργο εμφατικά είναι η τεράστια απήχηση που έχει στους νέους, και συγκεκριμένα στις ηλικίες από 16 έως 44 ετών.
Εκεί με διαφορά η AfD βγήκε πρώτη στο Βρανδεμβούργο με ποσοστά έως και 34%, ενώ SPD ψήφισαν κυρίως οι εξηντάρηδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης