Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, οριακά ο DAX - Πτώση -4% στην Deutsche Bank

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, οριακά ο DAX - Πτώση -4% στην Deutsche Bank
H Deutsche Bank υποχωρεί 4%, παρά την επιστροφή της στην κερδοφορία
(upd) Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές και τη Deutsche Bank να υποχωρεί 4%, παρά την επιστροφή της στην κερδοφορία.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,1% στις 19.444 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2%, στις 8.321 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,1% υψηλότερα στις 7.543 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,3% στις 34.823 μονάδες.


Deutsche Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία το γ' τρίμηνο 2024

Πάνω από τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Deutsche Bank, το γ' 3μηνο του 2024, αφού τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε 1,461 δισ. ευρώ, έναντι 1,047 δισ. ευρώ που αναμενόταν σε δημοσκόπηση της LSEG από αναλυτές.
Τα έσοδα έφτασαν τα 7,5 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης αναλυτών της LSEG για 7,338 δισ. ευρώ.
Επίσης, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2,26 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε ετήσια βάση.
Ο δείκτης κεφαλαίου CET 1, ένα μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών, ήταν 13,8%, από 13,5% το δεύτερο τρίμηνο.
Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων έφτασε το 10,2% (ή 7,6% εάν προσαρμοστεί για τις νομικές προβλέψεις της τράπεζας), από 7,3% σε ετήσια βάση.

Δικαστική απόφαση για την εξαγορά της Postbank

Aπόφαση κατά της Deutsche Bank εξέδωσε το ανώτερο περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας, σε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη με τους μετόχους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η γερμανική τράπεζα  δεν πλήρωσε λιγότερα από όσα όφειλε να πληρώσει για την εξαγορά της επίσης γερμανικής τράπεζας λιανικής Postbank.
Οι δυο τράπεζες συγχωνεύτηκαν  το 2018.
Όπως σημειώνει το CNBC, τον Αύγουστο, η Deutsche Bank κατέληξε σε διακανονισμούς με σχεδόν το 60% των εναγόντων στην υπόθεση.
Οι μέτοχοι ισχυρίζονταν ότι δικαιούνταν σημαντικά περισσότερα από τα 25 ευρώ ανά μετοχή που καταβλήθηκαν το 2010.
Η Deutsche Bank θα έπρεπε να καταβάλει στους μετόχους της Postbank 57,25 ευρώ  ανά μετοχή της Postbank, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters.
Η τράπεζα δήλωσε ότι έχει εγγράψει προβλέψεις που καλύπτουν όλες τις εκκρεμείς απαιτήσεις των εναγόντων, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων από τόκους που έχουν συσσωρευτεί μέχρι σήμερα.
«Ως εκ τούτου, η τράπεζα θεωρεί τον εαυτό της ουσιαστικά πλήρως προστατευμένο- οποιαδήποτε πρόσθετη οικονομική επίπτωση θα περιοριζόταν σε περαιτέρω τόκους που προκύπτουν σήμερα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα», δήλωσε η Deutsche Bank.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας, ο Hang Seng στο +1,7% - Ράλι 45% για την Tokyo Metro στο ντεμπούτο της

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, παρά τις πιέσεις στη Wall Street, ενώ το εξαιρετικό ντεμπούτο του ιαπωνικού μετρό Tokyo Metro, ενίσχυσε την αισιοδοξία των επενδυτών.
Οι μετοχές της Tokyo Metro εκτινάχθηκαν έως και 47%.
Η εταιρεία, ένας από τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης του μετρό στην Ιαπωνία και ο μεγαλύτερος στο Τόκιο, συγκέντρωσε 348,6 δισ. γεν στην αρχική δημόσια προσφορά της, τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην Ιαπωνία από το 2018.
Η δημόσια εγγραφή φέρεται να υπερκαλύφθηκε 15 φορές και η τιμή της διαμορφώθηκε στο ανώτερο άκρο του εύρους τιμών της, προσφέροντας μετοχές στα 1.200 γιεν ανά τεμάχιο.

Πληθωρισμός Σιγκαπούρης

Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή της Σιγκαπούρης - ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ιδιωτικές μεταφορές και τη στέγαση - αυξήθηκε κατά 2,8% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, υψηλότερα από την πρόβλεψη του Reuters για 2,7%.
Ο συνολικός πληθωρισμός των καταναλωτών αυξήθηκε κατά 2% από το προηγούμενο έτος, έναντι του αναμενόμενου 1,9%.

Άλμα 1,7% στον Hang Seng

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας διαπραγματευόταν με πτώση 0,8% την Τετάρτη, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 0,42%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,18%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κινήθηκε 0,45% υψηλότερα.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διαπραγματευόταν σχεδόν αμετάβλητος.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 1,67%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διαπραγματευόταν με άνοδο 0,57%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης