Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γίγαντας Ψαρογιώργης (Γιώργος Ξυλούρης) στον αγώνα κατά των ανεμογεννητριών – Έστειλε συμβολικό μήνυμα για τα αιολικά στα Κύθηρα

Γίγαντας Ψαρογιώργης (Γιώργος Ξυλούρης) στον αγώνα κατά των ανεμογεννητριών – Έστειλε συμβολικό μήνυμα για τα αιολικά στα Κύθηρα

Σε δημόσια εμφάνισή του φόρεσε μπλούζα κατά των ανεμογεννητριών στέλνοντας το δικό του μήνυμα

Ο καλλιτέχνης και πασίγνωστος Γιώργος Ξυλούρης ή αλλιώς Ψαρογιώργης είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει.
Έτσι σε δημόσια εμφάνισή του φόρεσε μπλούζα κατά των ανεμογεννητριών στέλνοντας το δικό του μήνυμα.
«Και ο Γιώργης Ξυλούρης λέει ΟΧΙ στους βιομηχανικούς αιολικούς σταθμούς στα Κύθηρα.
Γίγαντα Ψαρογιώργη σε ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη!!», έγραψε συγκεκριμένα η κίνηση πολιτών Κυθήρων στην επίσημη σελίδα της.

460842388_851986640399609_1647275965603854679_n_1.jpg


Ποιος είναι ο Γιώργος Ξυλούρης

Ο Γιώργος Ξυλούρης γεννήθηκε στα Ανώγεια, ένα χωριό της Κρήτης με μεγάλη μουσική παράδοση και μεγάλωσε στους κόλπους της γνωστής μουσικής οικογένειας των Ξυλούρηδων.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, με τη μουσική διαρκώς παρούσα, ο Γιώργος στράφηκε, όπως ήταν φυσικό σ' αυτήν, αρχίζοντας να παίζει μαντολίνο και συνεχίζοντας με τη λύρα και το λαούτο, που τελικά θα γίνει και το κυρίως όργανο έκφρασής του.
Δέχτηκε την καθοδήγηση του πατέρα του, «Ψαραντώνη», ενος πρωτοπόρου λυράρη και συνθέτη της Κρητικής μουσικής, τον οποίο ο Γιώργης συνόδεψε για πολλά χρόνια και ακόμη συνοδεύει.
Πολύ πρώιμα μέσα από απαιτητικές και βαθιά ανθρώπινες εμπειρίες στη μουσική του καριέρα, ο Γιώργος βίωσε κατ' ουσίαν τη νέα διάσταση που δημιουργούσε στη κρητική μουσική ο πατέρας του.
Από 11 χρονών ήδη τον συνοδεύει εντατικά σε πολύ διαφορετικούς χώρους.
Από τα νυχτερινά κέντρα που εμφανιζόταν τότε ο πατέρας του στο Ηράκλειο, στις κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και τα φεστιβάλ και τις συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και περαιτέρω στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης