Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταχεία ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ προβλέπει το σχέδιο νίκης του Zelensky

Ταχεία ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ προβλέπει το σχέδιο νίκης του Zelensky
Η διατλαντική ασφάλεια θα ενισχυθεί εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είπε ο Andriy Yermak
Το σχέδιο του Κιέβου για τον τερματισμό της σύγκρουσης, το οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σκοπεύει να παρουσιάσει στον Αμερικανό ηγέτη Joe Biden, περιλαμβάνει την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Andriy Yermak, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη.
«Ναι», είπε ο Yermak, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το σχέδιο του Zelensky προβλέπει ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Όπως είπα, μία από τις ισχυρότερες εγγυήσεις στον σύγχρονο κόσμο είναι το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Yermak, αναφέροντας πως μέρος του σχεδίου είναι αφιερωμένο στη μελλοντική αρχιτεκτονική ασφάλειας, όπως θα ήθελε να τη δει το Κίεβο.
«Μια ισχυρή Αμερική χρειάζεται μια ισχυρή ευρωατλαντική κοινότητα με την Ουκρανία ως κύριο στρατιωτικό μυ.
Η διατλαντική ασφάλεια θα ενισχυθεί εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Οι διμερείς μακροπρόθεσμες συμφωνίες δεν συγκρίνονται με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» φέρεται να υποστήριξε ο Yermak, ο οποίος ωστόσο δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο αυτό χωρίζεται σε γενικές γραμμές στο στρατιωτικό και στο διπλωματικό κομμάτι.

Το στρατιωτικό σκέλος

Όπως είπε, το στρατιωτικό σκέλος προβλέπει την παροχή πλεονεκτήματος στο Κίεβο στο πεδίο της μάχης μέσω της βοήθειας της Δύσης.
Σε αυτό το σημείο, επισήμανε τη δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας για την πραγματοποίηση «πραγματικά σκληρών χτυπημάτων», την έγκαιρη παράδοση πακέτων στρατιωτικής βοήθειας, την επένδυση στην ουκρανική στρατιωτική παραγωγή και την εγκατάλειψη των κόκκινων γραμμών.

Το διπλωματικό κομμάτι

Στο διπλωματικό κομμάτι, συνέχισε ο Yermak, το λεγόμενο σχέδιο των 10 σημείων Zelensky παραμένει η βάση για το Κίεβο.
Ο Yermak απέρριψε για άλλη μια φορά εναλλακτικά σχέδια.
«Στο μεταξύ, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της Ουκρανίας και τον οικονομικό περιορισμό της Ρωσίας» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης