Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τελευταίοι… σπασμοί - Ουκρανία και Φινλανδία συζήτησαν για κοινή παραγωγή drones και τα κενά στην αεράμυνα

Οι τελευταίοι… σπασμοί - Ουκρανία και Φινλανδία συζήτησαν για κοινή παραγωγή drones και τα κενά στην αεράμυνα

Ο Zelensky τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει άδεια από τους εταίρους της και τα μέσα για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος

Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Alexander Stubb συζήτησαν την κοινή παραγωγή drones.
Αυτό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 24 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Ουκρανίας.
Οι πρόεδροι συζήτησαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας και την αμυντική συνεργασία.
Ο Zelensky συζήτησε την ανάγκη ενίσχυσης της αεράμυνας της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην προμήθεια συστημάτων αεράμυνας φορητών από άνθρωπο (MANPADS).
Στη συνάντηση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την αμυντική συνεργασία Ουκρανίας-Φινλανδίας.
Η κοινή παραγωγή drones και η ανταλλαγή εμπειριών σε αυτόν τον τομέα συζητήθηκαν επίσης χωριστά.
«Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης ποιες διεθνείς προσπάθειες απαιτούνται για την επίτευξη μιας διαρκούς και δίκαιης ειρήνης για την Ουκρανία και τον ρόλο του Παγκόσμιου Νότου σε αυτή τη διαδικασία», ανέφερε το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας.
Επιπλέον, ο Zelensky τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει άδεια από τους εταίρους της και τα μέσα για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

25o πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία

Προηγουμένως, το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας ανακοίνωσε τη μεταφορά του 25ου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας σχεδόν 118 εκατομμυρίων ευρώ.
«Η στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει σοβαρή.
Όπως υποσχέθηκε, η Φινλανδία θα συνεχίσει να παρέχει υλική βοήθεια.
Το μήνυμά μας προς τις χώρες εταίρους μας είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Antti Häkkinen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης