Τελευταία Νέα
Διεθνή

Time: Το 27% των Aμερικανών πιστεύει ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος στις ΗΠΑ, μετά τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου

Time: Το 27% των Aμερικανών πιστεύει ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος στις ΗΠΑ, μετά τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου
Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών αναμένει εμφύλιο πόλεμο μετά τις προεδρικές εκλογές
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών αναμένει εμφύλιο πόλεμο μετά τις προεδρικές εκλογές, γράφει το περιοδικό Time, επικαλούμενο τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας.
Το 27% των Αμερικανών ενηλίκων συμμερίζεται τους φόβους ότι ένα ξέσπασμα βίας είναι πολύ ή κάπως πιθανό, συμπεριλαμβανομένων του 30% των γυναικών και του 24% των ανδρών.
Επιπλέον, το 12% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνώριζε προσωπικά κάποιον που θα μπορούσε να πάρει τα όπλα αν πίστευε ότι θα νοθεύσουν το αποτέλεσμα κατά του Trump.
Το 5% των ερωτηθέντων είπε ότι γνώριζε κάποιον που θα μπορούσε να κάνει το ίδιο αν πίστευαν ότι η Kamala Harris έχανε τις εκλογές.

Η ιστορικός του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου του 1861-1865, Barbara Walter, έγραψε ότι σε σύγκριση με μια λίστα ελέγχου παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά, «οι Ηνωμένες Πολιτείες... έχουν εισέλθει σε πολύ επικίνδυνο έδαφος».


Πρόσθεσε ότι «είμαστε πιο κοντά στον εμφύλιο πόλεμο από όσο θα ήθελε να πιστεύει οποιοσδήποτε από εμάς» λόγω του πολιτικού εξτρεμισμού, του πολιτιστικού φυλετισμού, των θεωριών συνωμοσίας, της διάδοσης των όπλων και των παραστρατιωτικών και της διάβρωσης της πίστης στην κυβέρνηση και τη δημοκρατία.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δήλωσε ότι «δεν είναι σίγουρος» για μια ειρηνική μεταφορά της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2025, εάν ο Trump χάσει τις προεδρικές εκλογές.
Μίλησε σχετικά σε συνέντευξή του στο CBS, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξει ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.
«Αν ο Trump χάσει, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης