Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η Εθνική Τράπεζα λόγω rebalancing στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η Εθνική Τράπεζα λόγω rebalancing στο επίκεντρο
Ξεκινάει τις επόμενες μέρες η αύξηση κεφαλαίου της Cenergy με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 9,86 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία της εγχώριας αγοράς θα καθοδηγηθεί και πάλι από τις ξένες αγορές.
Από τη μία τα θετικά μάκρο από τις ΗΠΑ και η επανέναρξη των συναλλαγών στην Κίνα, προσθέτουν αισιοδοξία, ωστόσο η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, διατηρεί την επιφυλακτικότητα.
Το Χ.Α. περιμένει αύριο την απόφαση του FTSE Russell για την κατάταξη της αγοράς, ενώ σήμερα στο κλείσιμο θα γίνει ένα μίνι rebalancing λόγω της αύξησης της στάθμισης της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στους δείκτες, αποτέλεσμα του πρόσφατου placement.
Η μετοχή της Εθνικής θα παραμείνει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντας με τον όγκο να παραμένει υψηλός.
Παράλληλα, ξεκινάει τις επόμενες μέρες και η αύξηση κεφαλαίου της Cenergy με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 9,86 ευρώ και θα γίνει μέσω δημόσιας προσφοράς και με τη Viohalco να μην παίρνει μέρος.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές οδεύουν προς ένα θετικό άνοιγμα, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ενόψει τις επανέναρξης των συναλλαγών στις αγορές της Κίνας, μετά τις εβδομαδιαίες διακοπές.

Optima Bank
Περιμένουμε οι ευρωπαϊκές μετοχές να δώσουν τον τόνο σήμερα, με την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Κύπρου και τη Cenergy να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ένα θετικό άνοιγμα σύμφωνα με το βελτιωμένο κλίμα στο εξωτερικό. Οι αλλαγές σε διάφορους δείκτες (που ισχύουν από αύριο) λόγω της αύξησης της ελεύθερης κυκλοφορίας της ΕΤΕ θα αυξήσουν τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Beta
Ισχυρά στοιχεία για τους μισθούς στις ΗΠΑ έναντι γεωπολιτικών ανησυχιών: Η ανάκαμψη της Παρασκευής θα δοκιμαστεί σήμερα λόγω αντιφατικών δονήσεων από το εξωτερικό. Για άλλη μία φορά οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας θα δώσουν τον τόνο στην αγορά με το rebalancing λόγω αύξησης της στάθμισης στους δείκτες MSCI και FTSE Russell στο τέλος της μέρας να κρατάει τους όγκους συναλλαγών σε υψηλά επίπεδα.

Κύκλος
Η αύξηση της στάθμισης της Εθνικής σε συνέχεια του αυξημένου free float λόγω του placement επιφέρει αλλαγές σε όλους τους δείκτες (FTSE, FTSE Russell & MSCI). Τα βλέμματα όλων στον πλανήτη παραμένουν στη Μ. Ανατολή, με τις εξελίξεις να σηματοδοτούν την κατεύθυνση των δεικτών στις αγορές, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού χρηματιστηρίου. Στις 1444 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση του Γ.∆. στο ανοδικό σενάριο.

Depolas
Ανοδική αντίδραση με αύξηση τζίρου κατέγραψε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ, ενώ πέρασε εκ νέου πάνω από την περιοχή στήριξης των 1430 μονάδων. Ευνοϊκό ήταν και το διεθνές κλίμα, αν και η Ευρώπη είδε τα μικρότερα κέρδη. Την τρέχουσα εβδομάδα στο επίκεντρο θα βρεθούν τα πρακτικά της FED την Τέταρτη το βράδυ και σημαντικά μάκρο όπως ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ την Πέμπτη καθώς και ο εγχώριος πληθωρισμός της ίδιας περιόδου. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου της Ευρωζώνης, ενώ ενημερωτικά αναφέρουμε ότι σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup. Στο εσωτερικό, η Cenergy αποφάσισε την δημόσια προσφορά νέων μετοχών με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 9,86 ευρώ/μτχ με σκοπό να συγκεντρωθεί το ποσό των 200εκ ευρώ. Η συνολική εικόνα για τις μετοχές παραμένει υποστηρικτική ειδικότερα όσο τα εισερχόμενα μακροοικονομικά δεδομένα δείχνουν ανθεκτικότητα της οικονομίας με παράλληλη επιβράδυνση του πληθωρισμού. Χειρότερα κινήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες Αυγούστου στη Γερμανία σήμερα το πρωί. Από την άλλη, αξίζει να αναφέρουμε ότι συνεχίζουν ανοδικά οι αγορές της Ασίας, ενώ αύριο ανοίγει το χρηματιστήριο της Κίνας, το οποίο παραμένει κλειστό από την 1η Οκτωβρίου. Τέλος, σημειώνουμε ότι την Παρασκευή θα έχουμε και τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου από ορισμένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ όπως Wells Fargo, Blackrock, και JP Morgan. Πιθανό εβδομαδιαίο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ η ζώνη των 1420-1470 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης