Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενεργειακή «επανάσταση» από τις BRICS - Putin: Διευρυμένος ρόλος για δίκαιη μετάβαση

Ενεργειακή «επανάσταση» από τις BRICS - Putin: Διευρυμένος ρόλος για δίκαιη μετάβαση
Η Ρωσία φιλοξενεί το ετήσιο διεθνές φόρουμ Energy Week
Για την ανάγκη να διευρυνθεί ο ρόλος του μπλοκ των BRICS στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin.
Η Ρωσία, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο (μετά τη Σαουδική Αραβία) και διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου, φιλοξενεί το ετήσιο διεθνές φόρουμ Energy Week αργότερα αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση των υπουργών ενέργειας των BRICS.

Νέα γεωπολιτικά δεδομένα

«Είναι προφανές ότι στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας θα πρέπει να χρησιμεύσει στην ενίσχυση των εθνικών οικονομιών, να συμβάλει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων προτεραιότητας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», ανέφερε ο Putin, όπως αναφέρει το Reuters, σε επιστολή του προς τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους του φόρουμ.
«Είναι ζωτικής σημασίας να συμφωνήσουμε σε κοινές αρχές για τις χώρες μας στη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και να περιγράψουμε τρόπους ενίσχυσης του ρόλου των BRICS στον παγκόσμιο ενεργειακό διάλογο», δήλωσε σχετικά με την επικείμενη συνάντηση των υπουργών ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης