Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Δύση έχασε τον πόλεμο στην Ουκρανία – Νέοι παίκτες, όπως οι BRICS μπαίνουν στο παιχνίδι

H Δύση έχασε τον πόλεμο στην Ουκρανία – Νέοι παίκτες, όπως οι BRICS μπαίνουν στο παιχνίδι
Και οι δύο υποψήφιοι στις ΗΠΑ είναι περίεργοι, χωρίς φαντασία, και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι τρελοί λέει ο Γάλλος ιστορικός Emmanuel Todd
Η Δύση έχει ήδη χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο κόσμος δεν πρόκειται να ξανακτιστεί σύμφωνα με τις δυτικές ιδέες υποστηρίζει ο Γάλλος ιστορικός, κοινωνιολόγος και ανθρωπολόγος, συγγραφέας πολλών επιστημονικών εργασιών, Emmanuel Todd.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, ο Todd αναφέρει ότι η Δύση έχασε τον πόλεμο έναντι της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Τώρα ο κόσμος ξανακτίζεται, αλλά όχι βάσει των ιδεών της Δύσης.
Νέοι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι, όπως τα κράτη μέλη των BRICS» υποστήριξε ο Todd αναφέροντας πως δεν βλέπει προοπτικές βελτίωσης της κατάστασης μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
«Αυτή η προεκλογική εκστρατεία είναι συμπτωματική της κατάστασης της Δύσης: και οι δύο υποψήφιοι είναι περίεργοι, χωρίς φαντασία, και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι τρελοί.
Ο Donald Trump και η Kamala Harris είναι εξίσου κακοί για την Ευρώπη» τονίζει ο Γάλλος ιστορικός, ο οποίος υπογραμμίζει πως η αμερικανική οικονομία είναι σε βαθιά κρίση.
Όπως λέει, αν και ο πρόεδρος Biden έχει προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσει, τα δολάρια από μόνα τους δεν παράγουν τίποτα, ενώ η χώρα έχει μεγάλη έλλειψη ειδικευμένων εργατών και μηχανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης