Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση σοκ: Εάν Βορειοκορεάτες πολεμήσουν μαζί με τους Ρώσους κατά της Ουκρανίας, επέμβαση ΗΠΑ σε Β. Κορέα

Πρόταση σοκ: Εάν Βορειοκορεάτες πολεμήσουν μαζί με τους Ρώσους κατά της Ουκρανίας, επέμβαση ΗΠΑ σε Β. Κορέα
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι πράγματι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στη Ρωσία
Πρόταση στην κυβέρνηση Biden να αναλάβει άμεσα στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση που Βορειοκορεάτες στρατιώτες πολεμήσουν στην Ουκρανία διατύπωσε ο Michael Turner, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Η κυβέρνηση Biden – Harris θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η είσοδος των βορειοκορεατικών δυνάμεων σε αυτή τη σύγκρουση αποτελεί κόκκινη γραμμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εάν οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εισβάλουν στο κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής δράσης κατά των βορειοκορεατικών δυνάμεων» υπογράμμισε ο Turner.

ΗΠΑ: 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ
για πρώτη φορά υποστήριξαν χθες Τετάρτη 23/10 ότι διαθέτουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Β. Κορέα έστειλε 3.000 στρατιώτες στη Ρωσία για πιθανή ανάπτυξη τους στο μέτωπο με την Ουκρανία.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, John Kirby, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τουλάχιστον 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες εκπαιδεύονται σε τρεις στρατιωτικές βάσεις στην ανατολική Ρωσία.
Εκτιμάται πως οι δυνάμεις αυτές μεταφέρθηκαν με πλοίο από τις αρχές έως τα μέσα Οκτωβρίου από την περιοχή Wonsan της Βόρειας Κορέας στο Vladivostok της Ρωσίας, και από εκεί μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα στην ανατολική Ρωσία.

Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Πολύ σοβαρή εξέλιξη

Σε δηλώσεις του από τη Ρώμη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin ανέφερε πως βορειοκορεατικό στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται ήδη στη Ρωσία, τονίζοντας πως θα ήταν μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, εάν οι Βορειοκορεάτες ετοιμάζονταν να πολεμήσουν μαζί με τους Ρώσους κατά των Ουκρανών.
Ωστόσο, σημείωσε πως μένει να φανεί ποιος θα είναι ο ρόλος των Βορειοκορεατών.
«Εάν αναπτυχθούν και πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας, τότε θα είναι νόμιμοι στόχοι...
Θα είναι νόμιμοι στόχοι και ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να αμυνθεί από τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες με τον ίδιο τρόπο που αμύνονται απέναντι στους Ρώσους» υποστήριξε ο Austin.

Μέχρι και 10.000 στρατιώτες

Από την πλευρά της η Νότια Κορέα υποστηρίζει πως η Β. Κορέα έχει δεσμευτεί να στείλει έως και 10.000 στρατιώτες στη Ρωσία, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
«Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο
εντοπίστηκαν σημάδια εκπαίδευσης στρατευμάτων εντός της Βόρειας Κορέας» υποστήριξε η Park Sun-won, μέλος μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών της Ν. Κορέας.

Αβάσιμες φήμες

Για αβάσιμες φήμες κάνουν λόγο τόσο η Ρωσία όσο και η Β. Κορέα.
Το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των Νοτιοκορεατών
για την ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων κάνοντας λόγο για «ψευδείς ειδήσεις», ενώ εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισε «αβάσιμες φήμες» τις πληροφορίες αυτές.
Ρωσία και Β. Κορέα έχουν αρνηθεί επίσης τα περί μεταφοράς όπλων, αν και έχουν υπογράψει αμυντική συνθήκη τον περασμένο Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης