Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις - Στο -0,8% το Brent

Πετρέλαιο: Επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις - Στο -0,8% το Brent
Αρνητικά για τις τιμές λειτούργησε η αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, με τις διακυμάνσεις ωστόσο να επανέρχονται στην κανονικότητα μετά από ένα «ασανσέρ» μεταξύ -5% και +5% τις τελευταίες ημέρες.
Για σήμερα 9/10, αρνητικά για τις τιμές λειτούργησε η αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια στα 422,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Ταυτόχρονα, η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τη ζήτηση για το 2025, λόγω της αποδυνάμωσης της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για έναν δεύτερο τυφώνα -μετά τη «Helene»- τον «Milton», ο οποίος έφθασε στη Φλόριντα. Η καταιγίδα έχει ήδη αυξήσει τη ζήτηση για βενζίνη στην πολιτεία, γεγονός που βοήθησε στη στήριξη των τιμών του αργού.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) σημείωσε πτώση 0,8% στα 76,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 0,5% στα 73,24 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης