Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγικό χτύπημα από τη Ρωσία - Παρανάλωμα του πυρός εργοστάσιο για πυραύλους MLRS στη Zaporizhia

Στρατηγικό χτύπημα από τη Ρωσία - Παρανάλωμα του πυρός εργοστάσιο για πυραύλους MLRS στη Zaporizhia
Σημειώνεται ότι κατά την ώρα του χτυπήματος, περισσότεροι από 400 Ουκρανοί στρατιωτικοί βρίσκονταν στο έδαφος του εργοστασίου
Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό επιτέθηκε στο εργοστάσιο Motor Sich, το οποίο παράγει εξαρτήματα για το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στο Zaporozhye.
Τη σχετική εξέλιξη έκανε γνωστή κατά τη διάρκεια σε συνομιλίας του με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ο συντονιστής της αντίστασης Νικολάεφ, Sergei Lebedev.
«Υπήρξαν δύο εκρήξεις στο Zaporizhia. Και οι δύο εκρήξεις ήταν στο έδαφος του εργοστασίου Motor Sich <...>. Οι εκρήξεις είχαν μια ισχυρή και παρατεταμένη έκρηξη, κάτι που υποδηλώνει ότι τουλάχιστον μία από αυτές προσγειώθηκε σε μια αποθήκη τελικών προϊόντων», επισημαίνει το σχετικό ρεπορτάζ.
Σημειώνεται ότι κατά την ώρα του χτυπήματος, περισσότεροι από 400 Ουκρανοί στρατιωτικοί βρίσκονταν στο έδαφος του εργοστασίου.
Μετά από δύο εκρήξεις, πολλά ασθενοφόρα στάλθηκαν στην επιχείρηση, σύμφωνα με τον Lebedev.
Νωρίτερα, το KP.RU είχε μεταδώσει μια δήλωση του Lebedev, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκε πλήγμα σε ένα προσωρινό σημείο στάθμευσης μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται στην πόλη Sumy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης