Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Οι φρικαλεότητες στη Γάζα της Παλαιστίνης από το Ισραήλ πρέπει να τελειώσουν – Αποδεκατισμένη η υγειονομική περίθαλψη

ΟΗΕ: Οι φρικαλεότητες στη Γάζα της Παλαιστίνης από το Ισραήλ  πρέπει να τελειώσουν – Αποδεκατισμένη η υγειονομική περίθαλψη

Περισσότερες από 500 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη έχουν καταγραφεί στη Γάζα

Σχετικά Άρθρα
Κορυφαίοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν «να σταματήσει ο φρικτός ανθρώπινος πόνος και η ανθρωπιστική καταστροφή» στη Γάζα σχεδόν ένα χρόνο μετά τον πόλεμο του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα.
«Αυτές οι φρικαλεότητες πρέπει να τελειώσουν», ανέφεραν σε δήλωση τη Δευτέρα, που υπογράφηκε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΗΕ που περιλαμβάνουν τη UNICEF και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μαζί με άλλες ομάδες βοήθειας, καθώς παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Οι ανθρωπιστές πρέπει να έχουν ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όσους έχουν ανάγκη», είπαν.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας ενόψει της υπερβολικής ανάγκης και της συνεχιζόμενης βίας».
Ο ΟΗΕ παραπονείται εδώ και καιρό για εμπόδια στην εισαγωγή βοήθειας στη Γάζα και στη διανομή της εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων.

Η υγειονομική περίθαλψη «αποδεκατίστηκε»

Σχεδόν 300 εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια, πάνω από τα δύο τρίτα από τους οποίους είναι προσωπικό του ΟΗΕ, έχουν σκοτωθεί.
«Ο κίνδυνος του λιμού παραμένει, καθώς και τα 2,1 εκατομμύρια κατοίκους εξακολουθούν να έχουν επείγουσα ανάγκη τροφής και βιοποριστικής βοήθειας, καθώς η ανθρωπιστική πρόσβαση παραμένει περιορισμένη», δήλωσαν οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ.
"Η υγειονομική περίθαλψη έχει αποδεκατιστεί.
Περισσότερες από 500 επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη έχουν καταγραφεί στη Γάζα".
Από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, έχει σκοτώσει σχεδόν 41.500 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 95.000 άλλους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια υπόθεση γενοκτονίας στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης για τον πόλεμο του στον πολιορκημένο θύλακα, όπου εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εκτοπίζονται, αντιμετωπίζουν πείνα και έντονες ελλείψεις ιατρικής βοήθειας και άλλων βασικών ειδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης