Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Κατάρρευση της οικονομίας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις του Ισραήλ - Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά -9,2%

Λίβανος: Κατάρρευση της οικονομίας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις του Ισραήλ - Συρρίκνωση  του ΑΕΠ κατά -9,2%
Το UNDP προειδοποίησε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της σύγκρουσης αναμένεται να είναι μεγαλύτερος από ό,τι στον 34ήμερο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah το 2006
Η οικονομία του Λιβάνου θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και κατά 9,2% εάν η επίθεση του Ισραήλ κατά της Hezbollah συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2024, προειδοποιεί το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP).
Η σύγκρουση έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.500 Λιβανέζους και έχει κλιμακώσει σοβαρά την οικονομική κρίση της χώρας.

Χειρότερες επιπτώσεις από το 2006

Το UNDP προειδοποίησε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της σύγκρουσης αναμένεται να είναι μεγαλύτερος από ό,τι στον 34ήμερο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah το 2006, όταν το ΑΕΠ μειώθηκε μεταξύ 8% και 10%.
«Οι επιπτώσεις της σύγκρουσης στην οικονομία και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του Λιβάνου είναι δυνητικά πολύ σοβαρές», ανέφερε το UNDP σε ανακοίνωσή του.
«Ο Λίβανος χρειάζεται τώρα αφοσιωμένη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα και η βοήθεια πρέπει να περιλαμβάνει τόσο άμεση ανθρωπιστική βοήθεια όσο και πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη για την κοινωνική, οικονομική και θεσμική σταθερότητα».
Στη Γάζα, όπου το Ισραήλ εμπλέκεται επίσης σε μάχες, μια μελέτη του ΟΗΕ δείχνει ότι θα χρειαστούν 350 χρόνια για να επιστρέψει η οικονομία στο προπολεμικό της επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης