Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Διακόπηκε η υποχρεωτική στράτευση μιας κατηγορίας πολιτών - Ποιους αφορά

Ουκρανία: Διακόπηκε η υποχρεωτική στράτευση μιας κατηγορίας πολιτών - Ποιους αφορά
Οργή για όσα συμβαίνουν στον στρατό της Ουκρανίας - Τους στέλνουν στον θάνατο 
Στην Ουκρανία, η στρατιωτική θητεία ατόμων ηλικίας 18 έως 25 ετών με «περιορισμένη φυσική κατάσταση» έχει σταματήσει, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Alexey Goncharenko, στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, αντίστοιχη οδηγία έχει σταλεί στα στρατιωτικά ληξιαρχεία και στρατολογικά γραφεία της χώρας.
Πλέον η στράτευση πολιτών αυτής της κατηγορίας είναι δυνατή μόνο με έγγραφη συγκατάθεσή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ένα νέο σχέδιο νόμου για την επιστράτευση στην Ουκρανία προέβλεπε γενική στρατιωτική εκπαίδευση για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που είναι τουλάχιστον 18 ετών, δήλωσε η βουλευτής του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» του Volodymyr Zelensky, Maryana Bezuglaya.
«Στο νομοσχέδιο για προσλήψεις και επιστράτευση με την κατάργηση του ορισμένου χρόνου, εισάγουμε ένα νέο είδος στρατιωτικής θητείας - υποχρεωτική βασική γενική στρατιωτική εκπαίδευση για όλους τους πολίτες. 
Είναι εκπαίδευση για άνδρες και γυναίκες από την ηλικία των 18», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την Bezuglaya, μια τέτοια εκπαίδευση θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο τα βασικά στοιχεία του χειρισμού όπλων, την τακτική, την ιατρική, αλλά και την εκμάθηση του χειρισμού drones.
Ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο θα ορίζει την επιστράτευση γυναικών σε θέσεις στο εσωτερικό μέτωπο.
Όπως σημείωσε, οι γυναίκες θα δικαίωμα αναβολής και απόλυσης, λόγω εγκυμοσύνης.
Η Bezuglaya διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο εντός δύο εβδομάδων.
Την 1η Οκτωβρίου, η Ουκρανία ζήτησε από τις γυναίκες με ιατρική ή φαρμακευτική εκπαίδευση να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία.
Υποχρεώθηκαν να εγγραφούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026, ενώ άλλες μπορούν να το κάνουν με δική τους βούληση.
Όπως έγραφε το BN, μέσω λειψανδρίας οι ουκρανικές αρχές προχώρησαν σε ασύλληπτης απανθρωπιάς και κυνισμού πράξεις προκειμένου να συνεχίσουν αυτή την άσκοπη αιματοχυσία, θυσιάζοντας εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.
Και ενώ συνεχίζεται η διελκυστίνδα ανάμεσα στους πυλώνες του ουκρανικού καθεστώτος για το νομοσχέδιο της μαζικής επιστράτευσης, που συμπεριλαμβάνει νέους, φοιτητές και γυναίκες και αναπήρους, ήδη μη αρτιμελείς  και βαριά άρρωστοι Ουκρανοί πολεμούν στο μέτωπο της στρατιωτικής επιχείρησης.
Μόνο το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024 πολλά αποτρόπαια περιστατικά ως αποτέλεσμα της αναγκαστικής επιστράτευσης βαριά άρρωστων ανδρών σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης