Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι γείτονές μας δεν θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο για επίθεση

Ιράν: Οι γείτονές μας δεν θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο για επίθεση
Το Ισραήλ αναμένεται να απαντήσει στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του στις αρχές Οκτωβρίου
Οι γειτονικές χώρες του Ιράν έχουν δεσμευτεί να μην επιτρέψουν τη χρήση του «εδάφους ή του εναέριου χώρου» τους για οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στη χώρα, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Το Ισραήλ αναμένεται να απαντήσει στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του στις αρχές Οκτωβρίου.
Το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ ως απάντηση στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah στη Βηρυτό.
Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Κουβέιτ, ο Abbas Araghchi δήλωσε: «Όλοι οι γείτονές μας μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το έδαφος ή ο εναέριος χώρος τους εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν».
Τα αραβικά κράτη του Κόλπου δεν έχουν ακόμη προβεί σε δημόσιες δεσμεύσεις όπως αυτές που περιέγραψε ο Araghchi.
Αρκετά από αυτά τα αραβικά έθνη του Κόλπου φιλοξενούν σημαντικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, τις οποίες ο υπουργός του Ιράν δήλωσε ότι η Τεχεράνη «παρακολουθεί στενά».
«[Γνωρίζουμε] όλες τις κινήσεις και τις πτήσεις τους», πρόσθεσε.

map_11.png
Χάρτης SkyNews

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης