Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Παραμένει επιφυλακτικό το κλίμα – Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο επίκεντρο ο κινητός των 200 ημερών

Χρηματιστήριο: Παραμένει επιφυλακτικό το κλίμα – Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο επίκεντρο ο κινητός των 200 ημερών
Ο Γ.Δ. βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τον εκθετικό και απλό κινητό μέσο των 200 ημερών
Σχετικά Άρθρα
Οι συνεχιζόμενες εκροές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, έχουν προβληματίσει τα στελέχη της αγοράς, καθώς βλέπουν πως δεν υπάρχουν αγοραστές με φρέσκο χρήμα, για να απορροφήσουν τις πωλήσεις.
Την ίδια ώρα τα τελευταία placements και γενικότερα οι διαθέσεις νέων μετοχών, δεν έχουν και την καλύτερη πορεία στο ταμπλό με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Εθνική Τράπεζα, η οποία χθες υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών, αν και όπως είπε το ΤΧΣ και οι ανάδοχοι το placement υπερκαλύφθηκε 10 φορές.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση με απώλειες, περιορίζοντας την άνοδο από την αρχή του έτους στο 8,5%.
Μάλιστα έκλεισε στις 1.402 μονάδες σε απόσταση αναπνοής από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και τον αντίστοιχο απλό.
Για σήμερα το κλίμα στο εξωτερικό παραπέμπει σε πτωτικό άνοιγμα και η ελπίδα στρέφεται στα καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα, μήπως δώσουν στήριξη.
Χθες ξεχώρισε η Metlen λόγω λίγο καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων.
Να σημειωθεί πως λόγω αργίας η αγορά θα παραμείνει κλειστή την ερχόμενη Δευτέρα.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα, αν και το επενδυτικό κλίμα μπορεί να ενισχυθεί από τα καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα και την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων. Υπενθυμίζεται πως η ελληνική αγορά θα μείνει κλειστεί τη Δευτέρα, λόγω εθνικής εορτής.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να αντιδράσει σήμερα, μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Βeta
Η αγορά θα είναι σε αναμονή σήμερα λόγω του τριημέρου. Στο επίκεντρο τα επερχόμενα αποτελέσματα και μπορεί να προκαλέσουν κάποιο επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Κύκλος
Οι ρευστοποιήσεις τραπεζών συνεχίζονται συμπαρασύροντας το Γ.∆. με δεδομένο το βαρύδεικτο του τραπεζικού δείκτη και μη πειστικό να αποδίδεται στην μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, που θα επιφέρει μείωση της οργανικής κερδοφορίας τους. Σε πλήρη εξέλιξη η αναμέτρηση με τις 1400 μονάδες του Γ.∆.

Depolas
Πτωτικά κινήθηκε ο ΓΔΧΑ για 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις, πριν από τις οποίες καταγράφηκαν 4 ανοδικές, ήτοι, ο ορισμός του ‘’range trading’’. Ομοίως κινούνται το τελευταίο διάστημα και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Πιθανότερο σενάριο είναι αυτό το μοτίβο να συνεχίσει, εκτός απροόπτου, μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Οκτωβρίου στη Γερμανία, την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου στην Ιταλία, τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Σεπτεμβρίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης