Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε η εικόνα διάλυσης – Υπό δοκιμασία σημαντικές στηρίξεις – Ζητούνται αγοραστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε η εικόνα διάλυσης – Υπό δοκιμασία σημαντικές στηρίξεις – Ζητούνται αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν έπεφταν όλες οι αγορές και όχι μόνο εμείς, ίσως να μπορούσε κάποιος να ελέγξει τον εκνευρισμό του. Αυτή η εικόνα όμως δεν μπορεί να συνηθιστεί. Προφανώς και δεν είμαστε οι μόνοι που επηρεαζόμαστε από τους γεωπολιτικούς κινδύνους, ή από τις εκλογές στις ΗΠΑ και γενικά τους λόγους που ακούμε από τα στελέχη της αγοράς. Δεν μας δίνουν ως λόγο την πολιτική κόντρα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ούτε τα εθνικά θέματα.

Ακόμα και η δικαιολογία ότι στέγνωσαν την αγορά από ρευστότητα, δεν μπορεί να ισχύει σε τέτοιο βαθμό. Όμως κάτι συμβαίνει και εδώ οι ξένοι πουλάνε και στις άλλες αγορές αγοράζουν. Σήμερα ο DAX μία ώρα πριν το δικό μας κλείσιμο ήταν στο +0,8% και εμείς δοκιμάζαμε τις αντοχές του κινητού των 200 ημερών και συμπληρώναμε 4 μέρες πτώσης. Απίστευτη πίεση στις τράπεζες και αποτυπώθηκε και στη διαγραμματική εικόνα η πίεση. Τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,32% συμπληρώνοντας 4 πτωτικές και ο τραπεζικός δείκτης έχασε 1,40%. Πάλι καλά που υπήρξαν και μερικές μετοχές που ξεχώρισαν.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Αφού δεν μπορούσαν να πάνε υψηλότερα, θα πάνε χαμηλότερα. Η αδυναμία ήταν εδώ και καιρό παρούσα. Όμως, νομίζουμε πως η πλειονότητα των επενδυτών περιμένει καλύτερα επίπεδα για να τοποθετηθεί. Αυτοί που έχουν δηλαδή ρευστότητα ή που έχουν κάνει πρόσφατα. Σήμερα πάντως και ειδικά στο τέλος είδαμε κάποιες πωλήσεις που δημιουργούσαν πανικό.

CENERGY: Αυτή ξεχώρισε σήμερα, γιατί αν και βρέθηκε να γράφει χαμηλό στα 8,59 ευρώ, είδαμε και πάλι αγοραστικό ενδιαφέρον με στόχο να προσεγγίσει και πάλι την τιμή του placement. Την έκλεισαν και στο υψηλό ημέρας και στα 8,88 ευρώ με άνοδο 3,02%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξεχώρισε και αυτός ο τίτλος σήμερα και προσπάθησε να βάλει πλάτη για να κρατηθεί η αγορά. Καλά τα αποτελέσματα και λίγο καλύτερα από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές. Προφανώς και θα είναι μονοψήφιο το p/e της μετοχής στο σύνολο της χρήσης. Στα 33,26 ευρώ και στο +1,09%.

ΟΤΕ: Με καλή συμπεριφορά σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από το κακό στο χειρότερο. Κάτω από τον απλό και τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών ο τραπεζικός δείκτης. Χρειάζεται επειγόντως αντίδραση και μάλιστα ισχυρή. Η Πειραιώς στο -2,43%, η Εθνική στο -2,32% και η Alpha Bank στο -1,70%. Η Eurobank γύρισε θετική στο τέλος και έκλεισε με άνοδο 0,5%.

MOTOR OIL: Τρομερή απαξίωση. Νέο χαμηλό 22 μηνών από τη μετοχή σήμερα και δοκιμάζει μία σημαντική στήριξη. Προφανώς και χρειάζεται κάποια θετική είδηση για να αφυπνίσει τους αγοραστές γιατί μέχρι σήμερα, μόνο πωλητές βλέπουμε. Υπερβολική νομίζουμε η πίεση και σημαντικό το περιθώριο ανόδου. Στα 20,34 ευρώ και στο -0,68%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Βγαίνουν σημαντικές αγορές λόγω της επικείμενης δημόσιας πρότασης και προφανώς από μεγάλους επενδυτές. Δηλαδή αγοράζουν για να κερδίσουν 1,5% με 2% και όχι άλλες μετοχές που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου. Στο μηδέν το επίπεδο ανάληψης ρίσκου δηλαδή.

INTRAKAT: Βγήκε και πάλι στήριξη. Έκανε και πακέτο η μετοχή στα 4,70 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 4,84 ευρώ με άνοδο 2,98%.

ATTICA BANK: Η στήλη δεν ασχολήθηκε σήμερα με τις επιτροπές της ΕΧΑΕ που πριν δύο μέρες έπαιρναν τηλέφωνο στις χρηματιστηριακές και με υφάκι έλεγαν να αφαιρεθούν οι εντολές και να εξηγήσουν στους επενδυτές τι συμβαίνει. Σήμερα είχαμε πάλι τα ίδια και από τα 5 ευρώ η μετοχή πήγε στα 7,80 ευρώ και στο +30%. Στα 12,6 δισ. ευρώ έφτασε η εκτιμώμενη αποτίμηση. Τελικά γύρισε αμετάβλητη και έκλεισε στα 6 ευρώ. Γύρισε πάνω και το δικαίωμα και ενισχύθηκε 22,40% και αύριο θα ξεκινήσει από τα 153 ευρώ.

FOURLIS: Στο τέλος πετούσαν τις μετοχές από το παράθυρο. Έτσι την έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και στο -3,05%.

MED: Αλλάζει όπως φαίνεται αντικείμενο καθώς μετά την απορρόφηση των νέων εταιρειών θα προσπαθήσει να λάβει χρηματοδότηση για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και βιλών στην περιοχή Σάνη Χαλκιδικής. Η επένδυση θα είναι ύψους 120-140 εκατ. ευρώ και στόχος η ένταξη στο Ταμείο Ανάπτυξης. Να σημειωθεί πως λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών η αποτίμηση ανήλθε σήμερα στα 54 εκατ. ευρώ. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης