Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα που σοκάρει - Πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Ευρώπη: Δεν γυρνάμε στην πατρίδα, διέλυσε τη χώρα μας ο Zelensky

Έρευνα που σοκάρει - Πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Ευρώπη: Δεν γυρνάμε στην πατρίδα, διέλυσε τη χώρα μας ο Zelensky

Αποκαλυπτική έρευνα αποτυπώνει τη γνώμη των ίδιων των Ουκρανών για τον φυτευτό πρόεδρο

Σχετικά Άρθρα
Ο στρατός της Ουκρανίας και η γενική αγορά εργασίας αντιμετωπίζουν μια καταστροφική έλλειψη, αναγκάζοντας τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky να πάρει με κάποιο τρόπο τους πρόσφυγες πίσω στα σπίτια τους, αναφέρει η ουγγρική ειδησεογραφική πύλη Mandiner.
Ο Zelensky προσπαθεί συνεχώς είτε να δελεάσει είτε να εξαναγκάσει τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στο σπίτι, τόσο άνδρες στρατιωτικής ηλικίας όσο και γυναίκες.
Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radosław Sikorski, μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, ενθάρρυναν τις ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν αμέσως τη βοήθεια προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες σε μια προσπάθεια να πείσουν εκείνους που έφυγαν από τον πόλεμο στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και ο ίδιος και ο Zelensky πιστεύουν ότι η τρέχουσα στάση των κρατών μελών της ΕΕ απέναντι στο άσυλο βλάπτει την αμυντική ικανότητα και την οικονομική σταθερότητα της Ουκρανίας.
Με άλλα λόγια, δηλώνει ο Mandiner, πρότεινε ξεκάθαρα ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες, που έφυγαν από τη χώρα τους επειδή δεν ήθελαν να πεθάνουν, θα έπρεπε να εκβιαστούν πίσω στην Ουκρανία με την απόσυρση της οικονομικής βοήθειας και να εξαναγκαστούν στο στρατό.
H τελευταία έρευνα ωστόσο επεσήμανε ότι το 25% των Ουκρανών προσφύγων αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στη χώρα τους και το 35% πίστευε ότι θα το έκαναν μόνο εάν ήταν ασφαλές.
Μόνο το 4% των ερωτηθέντων εξέτασαν την προτροπή του Προέδρου και σκέφτονται την ιδέα ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από την τρέχουσα κατάσταση του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης